joi, septembrie 19, 2024
AcasăNewsScrisoare către un mare campion: "Nu-i lua în seamă, sunt niște pigmei!"

Scrisoare către un mare campion: „Nu-i lua în seamă, sunt niște pigmei!”

-

Mulți au scris despre David Popovici în aceste zile olimpice, unii i-au trimis și mesaje sau scrisori ori i s-au adresat prin televiziune. Dar rândurile cele mai consistente, profunde și emoționante i le-a adresat liderul unui partid de opoziție, neparlamentar.

Mircea Taloș (67 de ani), președinte executiv al Partidului Național Țărănesc Maniu-Mihalache (PNȚMM), i-a adresat campionului olimpic, mondial și european o scrisoare în care scoate în evidență nu doar sportivul, ci și omul David Popovici (19 ani).

„Scrisoarea aceasta s-a născut din constatarea mea, om cu copii și nepoți, că David Popovici este mult mai mult decât un mare campion. David Popovici este un Om cu «O» mare, un caracter enorm, un model pentru toate generațiile”, explică Mircea Taloș, ardelean din Bistrița-Năsăud.

Acesta își continuă argumentația: „Ai predat în direct, unei audiențe uriașe, lecția modestiei, a bunului-simț, a înțelepciunii dobândite timpuriu. Cursele dumitale de poveste au fost dublate de vorbe bine articulate, semn că sportul și școala pot să meargă împreună. Și a mai fost lecția meritocrației”.

- Advertisement -

Mircea Taloș îi mai scrie marelui campion: „Ne-ai încurajat că toți putem să facem performanță în domeniile în care activăm. Nu vom fi toți de nota 10, dar e obligatoriu să ne pregătim, să ne educăm, să muncim din greu, să fim corecți și ambițioși, să nu trișăm. Să fim drepți și generoși. Iată câte lecții ne-ai predat în aceste zile olimpice, dragă domnule David Popovici!”

Scrisoarea lui Mircea Taloș către David Popovici

„Dragă domnule David Popovici,

Ca un om trecut prin viață, am urmărit ascensiunea dumitale cu speranța bunicului care se hrănește din performanțele nepoților, cu bucuria părintelui mândru de copiii săi.

- Advertisement -

Asta s-a întâmplat, domnule Popovici, dragă David: te-am adoptat pe loc ca pe un copil sau nepot al familiei noastre, așa cum te-au adoptat milioane de familii din România!

Cum a fost posibil un asemenea miracol – asta numai dumneata știi. Deși n-ai împlinit încă 20 de ani, ai găsit formula magică de a uni națiunea în jurul Drapelului, al Imnului, al mândriei de a fi român. Asta da, mândrie, nu vorbele demagogice ce țâșnesc fără rușine din gurile mincinoase ale atâtor politcieni!

Dincolo de victorii și de medalii, te-ai lipit de sufletul nostru, dragul nostru adolescent, și pentru că ai rostit curajos, drept și adevărat o durere de multe decenii a sportivilor de elită ai acestei țări: rușinoasa incapacitate a guvernanților de a construi o infrastructură modernă pentru sporturi precum înotul.

Medaliile dumitate sunt ale dumitate, dragul nostru drag! Nimeni nu are dreptul să-și aroge chiar și un miligram din aurul câștigat de dumneata cu trudă, talent și voință de fier. A fost de-a dreptul grețos felul în care tovarăși cu funcții mari s-au înghesuit să căpușeze izbânda ta. Nu-i lua în seamă, sunt niște pigmei! Despre David Popovici se va vorbi admirativ și peste 100 de ani, despre ei nu-și vor aminti nici buruienile care vor crește pe mormintele lor.

Dragul nostru tânăr înțelept,

Această scrisoare n-ar fi existat dacă Paris 2024 ar fi însemnat doar o medalie de aur și una de bronz – performanțe uriașe în plan sportiv. Nu, scrisoarea s-a născut din constatarea mea, om cu copii și nepoți, că David Popovici este mult mai mult decât un mare campion. David Popovici este un Om cu “O” mare, un caracter enorm, un model pentru toate generațiile. Da, nu doar adolescenții de vârsta dumitale au de învățat din structura de oțel-forjat a campionului olimpic de la 200 de metri liber (poftim, ne-ai transformat în specialiști ai probelor de natație!).

Ai predat în direct, unei audiențe uriașe, lecția modestiei, a bunului-simț, a înțelepciunii dobândite timpuriu. Cursele dumitale de poveste au fost dublate de vorbe bine articulate, semn că sportul și școala pot să meargă împreună.

Și a mai fost lecția meritocrației. Cu medalia agățată de gât, ai spus atât de frumos: Dacă eu am putut s-o fac, puteți s-o faceți și voi!”. Nimic mai adevărat: firește că nu toți putem fi campioni olimpici (nu există suficiente medalii!), dar toți putem încerca să facem performanță în domeniile în care activăm. Nu vom fi toți de nota 10 – nici David Popovici nu poate să ia doar medalii de aur –, dar e obligatoriu să ne pregătim, să ne educăm, să muncim din greu, să fim corecți și ambițioși, să nu trișăm. Să fim drepți și generoși.

Iată câte lecții ne-ai predat în aceste zile olimpice, dragă domnule David Popovici! Dumneata, un tânăr de nici 20 de ani, dar mai înțelept decât marii înțelepți ai națiunii…

Să auzim numai de bine!

Mircea Taloș – președinte executiv al PNȚMM”

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

Încolțit, Pieleanu demisionează de la SNSPA. Foste studente îl indică drept „un prădător sexual mai periculos decât Bulai“. Se cere anchetarea „sondorului“ PSD

VIDEO. Ziua în care Porcul-de-la-catedră a fost zdrobit: făcut de râsul țării, dat afară din facultate, cercetat penal, și-a cerut pensionarea. Abuzurile sexuale scârboase ale prof. univ. dr. Alfred Bulai. De mulți ani le cerea studentelor să se dezbrace în fața lui și le amenința cu „șarpele”

VIDEO. „Socialiștii de caviar“: Grindeanu, filmat când își ascundea ceasul scump în buzunar, înainte de filmare. „Îl am de mult, are încuietoarea stricată!“

Ciolacu s-a dat de gol: deficitul bugetar al României pe 2024 va fi de peste 8%, și nu de 5%! Aritmetica l-a doborât pe impostorul mincinos

„Noul Caritas“, în centrul Capitalei: sute de fraieri stau la coadă pentru a se înscrie la „apartamentele de 35.000 de euro fără dobândă“ promise de George Simion și AUR

Furioasă, Carmen Dan dezvăluie: Dăncilă știa ce pregătește Dragnea pe 10 august 2018! PSD și serviciile călăresc România, liderii își pun șefii în Poliție, premierii sunt aleși pe criterii de loialitate sau SRI

Sistemul petrece la ziua lui Tucă: Geoană, Ciolacu, Ponta, Dungaciu… Conspiraționiști, rusofili și prieteni ai Chinei

5 COMENTARII

  1. Foarte multi romani au fost impresionati nu numai de succesul lui, ci de personalitatea lui.
    De cate ori l-am vazut/auzit la tv, am avut senzatia ca vad un super-om, ca apartine unei trepte superioare de evolutie.
    David Popovici presedinte!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -