vineri, septembrie 20, 2024
AcasăRăzboi în UcrainaVIDEO. Putin l-a întâmpinat personal la aeroport și l-a îmbrățișat pe criminalul...

VIDEO. Putin l-a întâmpinat personal la aeroport și l-a îmbrățișat pe criminalul FSB eliberat de Occident într-un schimb de ostatici cu Rusia

-

Dictatorul rus Vladimir Putin i-a așteptat personal la aeroport, joi seara, pe criminalii, spionii și hackerii eliberați de Occident într-un schimb de ostatici cu Rusia. Imaginile cu Putin îmbrățișându-l pe asasinul Vadim Krasikov, care ucisese un disident în Berlin, au o foarte mare încărcătură simbolică, arătându-le rușilor că războiul cu restul lumii e total și că regimul le acordă sprijinul său total.

În total, joi au revenit la Moscova opt cetățeni ruși cu doi copii. La schimb cu aceștia, regimul de la Kremlin a eliberat un număr dublu de persoane, americani și diverși disidenți ruși. Diferența dintre cele două loturi e substanțială: în timp ce rușii care se aflau în detenție în Occident erau hackeri, criminali și spioni, persoanele aflate în pușcăriile rusești erau sportivi, turiști și jurnaliști străini surprinși de război în țara agresoare, precum și localnici care i se opuneau lui Putin.

„The Guardian“ a făcut revista celor opt indivizi eliberați de Occident și ajunși joi la Moscova.

- Advertisement -

Vadim Krasikov este un asasin, agent FSB, pe care Putin l-a pus în fruntea listei cu cereri de eliberare. Era în pușcărie din 2019, după ce îl împușcase la Berlin, pe stradă și în plină zi, pe disidentul cecen Zelimhan Hangoșvili. Krasikov era condamnat pe viață. Putin l-a așteptat personal la aeroport, la scara avionului, și l-a îmbrățișat călduros pe criminal.

Artem Dulțev și Anna Dulțeva sunt „cârtițe“ rusești deplin conspirate. Aceștia fuseseră legendați de serviciile secrete de la Moscova drept o familie de argentinieni care se stabilise la Ljubliana, capitala Sloveniei, împreună cu cei doi copii. De acolo executau misiunile primite, acționând în întreaga Uniune Europeană.

Mihail Mikușin era o altă „cârtiță“ adânc plantată de ruși în inima structurilor europene. Spionul era legendat drept om de știință și activa la Tromso, în Norvegia, unde reușise să se angajeze pe post de cercetător la o universitate unde se ocupa tocmai de amenințările hibride la adresa securității statului!

- Advertisement -

Vladislav Kliușin fusese condamnat la 9 ani de pușcărie în SUA pentru piratarea de informații secrete despre veniturile mai multor corporații. Kliușin avea acoperire de om de afaceri și acționase într-o schemă de insider-trading în valoare de 90 de milioane de dolari.

Roman Selezniov este un hacker, fiu al unui deputat din Duma Rusiei, și executa în SUA o pedeapsă de 27 de ani de pușcărie – cea mai grea sentință dată de justiția americană pentru piraterie informatică.

Vadim Konoșcenok se ocupa cu spionajul indistrial. Obținea ilegal tehnologie americană cu utilizare militară, pe care Rusia să o folosească în invazia împotriva Ucrainei.

Pavel Rubțov (Pablo Gonzalez) era un jurnalist care făcea spionaj în favoarea Rusiei. Cu cetățenie dublă, spaniolă și rusă, acesta lucrase pentru mai multe publicații spaniole. Polonezii l-au arestat în martie 2022 în apropierea frontierei cu Ucraina. De atunci se afla în închisoare în Polonia.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

Încolțit, Pieleanu demisionează de la SNSPA. Foste studente îl indică drept „un prădător sexual mai periculos decât Bulai“. Se cere anchetarea „sondorului“ PSD

VIDEO. Ziua în care Porcul-de-la-catedră a fost zdrobit: făcut de râsul țării, dat afară din facultate, cercetat penal, și-a cerut pensionarea. Abuzurile sexuale scârboase ale prof. univ. dr. Alfred Bulai. De mulți ani le cerea studentelor să se dezbrace în fața lui și le amenința cu „șarpele”

VIDEO. „Socialiștii de caviar“: Grindeanu, filmat când își ascundea ceasul scump în buzunar, înainte de filmare. „Îl am de mult, are încuietoarea stricată!“

Ciolacu s-a dat de gol: deficitul bugetar al României pe 2024 va fi de peste 8%, și nu de 5%! Aritmetica l-a doborât pe impostorul mincinos

„Noul Caritas“, în centrul Capitalei: sute de fraieri stau la coadă pentru a se înscrie la „apartamentele de 35.000 de euro fără dobândă“ promise de George Simion și AUR

Furioasă, Carmen Dan dezvăluie: Dăncilă știa ce pregătește Dragnea pe 10 august 2018! PSD și serviciile călăresc România, liderii își pun șefii în Poliție, premierii sunt aleși pe criterii de loialitate sau SRI

Sistemul petrece la ziua lui Tucă: Geoană, Ciolacu, Ponta, Dungaciu… Conspiraționiști, rusofili și prieteni ai Chinei

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -