miercuri, octombrie 23, 2024
AcasăRăzboi în UcrainaGeneral australian: „Banda criminală de barbari numită armata rusă e într-o campanie...

General australian: „Banda criminală de barbari numită armata rusă e într-o campanie deliberată și sistematică de terorizare a poporului ucrainean, la fel cum a făcut cu sirienii și cecenii“

-

Generalul australian Mick Ryan, cunoscut teoretician, autor de cărți și articole privind strategia și tactica războiului modern, a publicat un editorial indignat după atrocitățile comise luni de armata rusă, care a bombardat un spital de copii din Kiev. Atacul, lansat cu o rachetă de mare precizie, a provocat cel puțin 30 de morți, mai ales printre doctori și copii, distrugând o parte din clădire. Generalul Ryan spune că Rusia nu are o armată, ci o bandă criminală de barbari și că Occidentul trebuie să livreze urgent armele necesare pentru ca Putin să fie învins înainte de a ataca și alte țări.

Apelul lui Mick Ryan este către liderii țărilor occidentale. Actuala strategie e una pierzătoare, pentru că, exceptând Polonia și țările baltice, restul lumii nu acordă suficient sprijin Ucrainei. Putin se simte încurajat văzând lipsa de reacție a comunității internaționale.

Lista crimelor de război este deja interminabilă și nu e opera unor dezaxați izolați, ci rezultatul unei strategii deliberate de terorizare a ucrainenilor, spune generalul Mick Ryan. Omenirea a mai văzut deja acest scenariu de două ori în timpul domniei lui Putin: în războiul cecen și în războiul civil din Siria, unde rușii au procedat exact la fel.

Dacă Occidentul nu dă armele necesare Ucrainei, este pur și simplu o chestiune de timp până când Rusia își va întoarce privirile către o nouă țară pe care o va ataca, repetând crimele comise în celelalte campanii de până acum, spune ofițerul australian.

- Advertisement -

Mai jos, textul postat de acesta pe rețeaua X (fostul Twitter).

„Putin vede că poate să atace în mod arbitrar spitale și centre comerciale, să tortureze prizonieri de război, să violeze și să jefuiască în teritoriile ocupate și să desfășoare operațiuni de sabotaj în întreaga Europă, iar Occidentul nu face aproape nimic ca răspuns“

„În ultimele 24 de ore am văzut din nou brutalitatea regimului Putin și banda criminală de barbari numită armata rusă. Atacul deliberat al unei rachete de precizie rusești asupra spitalului Ohmatdit, în ciuda ororii sale, face parte dintr-o campanie rusă mai amplă de terorizare a poporului din #Ucraina.

- Advertisement -

Aceasta nu a fost o acțiune a câtorva mere stricate. Este rezultatul unei campanii sistemice, conduse de comandanți, de terorizare și brutalizare a ucrainenilor, la fel cum au făcut rușii cu sirienii și cecenii.

Liderii politici și militari ruși au alimentat o cultură a uciderii fără discernământ în Ucraina și au creat condițiile pentru ca aceasta să înflorească. Ei poartă întreaga responsabilitate pentru crimele de la spitalul Ohmatdit din Bucea și pentru alte atrocități comise în Ucraina în ultimii doi ani și jumătate.

Cea mai importantă prioritate în acest moment este că Occidentul trebuie să își schimbe ideile cu privire la tipul de război pe care îl sprijină în Ucraina. Prea multe națiuni, cu excepția țărilor baltice și a Poloniei, acționează ca și cum ar întreprinde un gest de bunăvoință la scară largă pentru o națiune îndepărtată din Europa de Est.

Deși a existat un anumit grad de generozitate din partea multor țări, nivelul sprijinului diplomatic, militar și financiar abia corespunde retoricii „apărării Ucrainei atâta timp cât este necesar”. Această strategie eșuează.

Sprijinul acordat Ucrainei, așa cum a fost cazul în ultimele 28 de luni, nu oprește războiul. Mai important, nu îl sperie pe Putin pentru a-și opri agresiunea împotriva Ucrainei și nici nu descurajează amenințările sale împotriva altor națiuni. Într-adevăr, are un efect opus.

Putin vede că poate să atace în mod arbitrar spitale și centre comerciale, să tortureze prizonieri de război, să violeze și să jefuiască în teritoriile ocupate și să desfășoare operațiuni de sabotaj în întreaga Europă, iar Occidentul nu face aproape nimic ca răspuns.

Dacă nu schimbăm cursul, dacă nu adoptăm o strategie de înfrângere a Rusiei în Ucraina și dacă nu alocăm resurse corespunzătoare acestui efort, Rusia își va continua fluxul aproape nesfârșit de atrocități împotriva ucrainenilor. Și, în cele din urmă, își va îndrepta privirea și asupra altor națiuni din Europa.

Există un imperativ strategic și o obligație morală de a ajuta Ucraina să câștige acest război cât mai rapid posibil. Atacul deliberat al Rusiei, care a folosit rachete de precizie împotriva copiilor de la spitalul Ohmatdit, ne oferă mai multe dovezi ale acestui fapt.“

2 COMENTARII

  1. Asa cum au facut cu romanii timp de 300 de ani.
    Se apropie momentul rafuielii cu toata mafia ruseasca si agentii ei.

    Partidele si ziarele trebuie auditate serios. Si unii „independenti”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -