duminică, noiembrie 24, 2024
AcasăNewsDNA: Iulian Dumitrescu a cerut șpagă 9,6 milioane de euro și a...

DNA: Iulian Dumitrescu a cerut șpagă 9,6 milioane de euro și a primit 3,2 milioane! Complici i-au fost sora și cumnatul său

-

La capătul unei lungi zile de joi, Iulian Dumitrescu, prim-vicepreședinte al PNL și președinte al Consiliului Județean Prahova, a fost pus sub control judiciar de procurorii DNA. El a fost prins cu o mega-șpagă: a cerut unei firme, care avea contracte cu CJ Prahova, suma de 47.500.000 de lei (9,6 milioane de euro) , din care a primit 16.210.000 de lei (3,2 milioane de euro).

Procurorii DNA au explicat, printr-un comunicat emis joi seară, mecanismul infracțional construit de Iulian Dumitrescu (51 de ani), cu complicitatea surorii sale, Angelica Lambrea, și a soțului acesteia (cumnatul liderului PNL).

În cazul lui Iulian Dumitrescu, procurorii au dispus măsura controlului judiciar pe o perioadă de 60 de zile, pentru luare de mită și fals în declarații.

Aceeeași măsură a controlului judiciar a fost luată și în cazul celor două rubedenii – sora și cumnatul –, pentru complicitate la luare de mită și fals în înscrisuri sub semnătură privată, dar şi fals în declarații.

- Advertisement -
Iulian Dumitrescu la sediul DNA / FOTO: Inquam Photos – Octav Ganea

Excursii în străinătate, bunuri de lux cumpărate din străinătate, liceu privat, cursuri de tenis, chiria în complexul „Stejarii”

Şpaga primită de Iulian Dumitrescu, cu ajutorul celor doi complici, se ridică la 16.210.000 de lei (peste 3,2 milioane de euro). Din aceşti bani, baronul PNL ar fi plătit excursii în străinătate și bunuri de lux achiziționate din afara țării, liceu privat, cursuri de tenis, precum şi chiria în complexul rezidențial de lux „Stejarii”.

Procurorii DNA susţin că, în perioada noiembrie-decembrie 2022, Iulian Dumitrescu i-ar fi pretins unui om de afaceri să cumpere o firmă a cumnatului său în schimbul a 47.500.000 de lei (9,6 milioane de euro). Această sumă este mult supraevaluată față de valoarea reală a părţilor sociale.

Una dintre firmele omului de afaceri avea în derulare un contract cu CJ Prahova. După ce a cumpărat firma cumnatului lui Iulian Dumitrescu, omul de afaceri a primit un nou contract de la CJ Prahova.

- Advertisement -

Rolul surorii lui Iulian Dumitrescu a fost să întocmească în fals un extras de cont în numele firmei tranzacționate, care cuprindea mențiuni nereale privind soldul inițial al contului, rulaje și operațiuni efectuate pe acest cont în perioada ianuarie-februarie 2023.

Apoi, cumnatul a dat o declaraţie falsă, în luna iunie 2023, pentru depunerea la organul fiscal a situațiilor financiare aferente anului 2022 ale societății tranzacționate.

Iulian Dumitrescu, șocat că a fost prins / FOTO: Inquam Photos – Octav Ganea

Comunicatul DNA: „Inculpatul ar fi pretins unui om de afaceri…

„Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a corupției au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și luarea măsurii controlului judiciar pe o perioadă de 60 de zile, începând cu data de 01.02.2024, a inculpaților:

1. DUMITRESCU IULIAN, președinte al Consiliului Județean Prahova, pentru comiterea infracțiunilor de luare de mită și fals în declarații;

2. o persoană fizică, rudă cu Dumitrescu Iulian, pentru comiterea infracțiunilor de complicitate la luare de mită și fals în înscrisuri sub semnătură privată;

3. o persoană fizică, afin cu Dumitrescu Iulian, pentru comiterea infracțiunilor de complicitate la luare de mită și fals în declarații.

În ordonanțele procurorilor se arată că, în cauză, există date și probe care conturează următoarea stare de fapt:

Inculpatul Dumitrescu Iulian, cu ajutorul persoanei fizice de la pct. 3, ar fi pretins, în perioada noiembrie-decembrie 2022, unui om de afaceri achiziționarea în schimbul sumei de 47.500.000 de lei a părților sociale deținute de persoana fizică de la pct. 3 la o societate comercială, valoare supraevaluată față de valoarea reală a acestora, în legătură cu îndeplinirea atribuțiilor de serviciu ca președinte de Consiliu Județean (CJ) Prahova și ar fi primit până în data de 04.12.2023, cu ajutorul celor doi complici, suma totală de 16.210.000 de lei. La momentul pretinderii, una dintre societățile omului de afaceri ar fi avut în derulare un contract cu CJ Prahova, iar ulterior achiziționării societății comerciale de la persoana fizică de la pct. 3 i s-ar mai fi atribuit un nou contract de lucrări cu beneficiar CJ Prahova.

Ulterior pretinderii, persoana fizică de la pct. 2 ar fi întocmit în fals un extras de cont în numele societății tranzacționate, care cuprindea mențiuni nereale privind soldul inițial al contului, rulaje și operațiuni efectuate pe acest cont în perioada ianuarie-februarie 2023.

Tot ulterior pretinderii, persoana fizică de la pct. 3, în luna iunie 2023, pentru depunerea la organul fiscal a situațiilor financiare aferente anului 2022 ale societății tranzacționate, ar fi dat o declarație necorespunzătoare adevărului.

Cei doi complici, deși nu ar mai fi avut în 2023 nicio calitate oficială în cadrul societății tranzacționate, ar fi continuat să gestioneze sume de bani din unele din conturilor bancare ale acesteia, din care o parte ar fi ajuns în final la Dumitrescu Iulian sau, după caz, ar fi fost folosită în beneficiul acestuia.

Totodată, inculpatul Dumitrescu Iulian, în declarațiile de avere din datele de 08.06.2021, 19.04.2022 și 15.06.2023, după caz:

– ar fi menționat o valoare mai mică a dividendelor încasate de soția sa de la o societate comercială în care aceasta era asociat, nefiind declarată o suma totală de 122.400 de lei;

– nu ar fi menționat împrumuturi primite direct de la persoana menționată la pct. 2, în cuantum total de 2.575.000 de lei;

– nu ar fi menționat suma totală de 3.451.881,82 lei, 50.075 de lire sterline și 24.000 de euro, cheltuită în beneficiul său și al membrilor familiei sale din conturile persoanei fizice menționată la pct. 2.

Sumele respective ar fi fost cheltuite preponderent pentru excursii în străinătate și bunuri de lux achiziționate din afara țării, liceu privat, cursuri tenis, chirie într-un complex rezidențial de lux etc.

În cauză, procurorii au instituit măsuri asigurătorii asupra conturilor bancare ale celor trei inculpați, asupra unui bun imobil aparținând inculpatului Dumitrescu Iulian și asupra a 19 imobile aparținând celor doi complici.

Inculpaților li s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală.

În dosar se mai efectuează cercetări și față de Vasile Anna-Maria, administrator public al județului Prahova și Președinte CA la Distribuție Energie Electrica România SA, cu privire la săvârșirea infracțiunii de fals în declarații, în formă continuată, constând în esență în aceea că nu a menționat în 29 de declarații de avere două terenuri deținute de soțul său.

Facem precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.”

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Necinstea sufletească și ticăloșia senatorului extremist Claudiu Richard Târziu. Obiectivul său: aruncarea României în războaie pustiitoare, de partea Rusiei, în afara UE și a NATO

Filiera putinistă: RTV o promovează pe anarhista Cerva cu cercei în culorile Rusiei, sub formă de inimioară!

Un fost candidat PSD, convertit la AUR-ism, conduce protestul fermierilor și negocierile cu premierul PSD. Înfrânt la alegerile locale din 2020, Andruș a fost revopsit ca „suveranist” de Realitatea Plus

* Cazul Rareș Bogdan. Ce se află în spatele halucinațiilor sale: „O să avem un scor excepțional la alegerile europarlamentare! Noi stăm în spatele liderului nostru, Nicolae Ciucă, o să-l ducem spre Cotroceni“

10 COMENTARII

  1. Către DNA: ați început bine anul dar trebuie să mai „găbjiți” câțiva baroni PSD PNL pentru a vă recâștiga simpatia oamenilor. Corupția e prea mare.
    Încercați și pe la judecători, că și acolo există „materie primă” cu carul!

    • Rețeaua Stănescu-PSD. Atât de bogați, că ar putea să bată monedă proprie.
      www[.]youtube[.]com/watch?v=VmGOfGIP4zw

      Rețeaua Stănescu din Olt (I). 400 de portbagaje cu șpagă. PSD+SRI+Justiție
      www[.]youtube[.]com/watch?v=MbEf-pDhkWQ

      Firmele lui Marcel Ciolacu
      www[.]youtube[.]com/watch?v=SFyyp7R9FbI

      Rețeta Ciolacu: +100 de oameni, 500 de firme, 30 de miliarde
      www[.]youtube[.]com/watch?v=93n-cfNzPOw

  2. Hoooo măi măgarilor, ajunge cât ați jefuit ! Hai la pușcărie cu toată gașca de bandiți bolșevici PCR-USL-AUR 😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

  3. Este o lovitura puternica cu impact electoral, insa absolut normala, cata vreme acest individ traseist a obtinut foloase necuvenite prin functia pe care o detine. El este urmasul celebului Cosma care a saracit Prahova si a devenit un baron PSD influent, doar nu era sa nu se infrupte si el? Probabil si in cazul lui se vor prescrie faptele ca la toti ceilalti pentru ca o parte din incasari le va dona cui trebuie. Nu pot sa nu remarc ca PNL are o conducere de impostori si pacalici: Ciuca beneficiar de pensie speciala, diploma de doctor falsa, agramat – Dumitrescu hot de ban public ce urmeaza a fi declarat infractor in instanta – Flutur baron si rege al lemnului la Suceava – Rares Bogdan mascarici si latrau de profesie. Acest partid a distrus in 3 ani prin asocierea cu PSD orice speranta, si-au batut joc de 1,5 milioane voturi primite in 2020. La fel si Premierul de la Grivco, care si-a batut joc de peste 6 milioane voturi, dand o sansa PSD. Oare oamenii care au stat pentru el in ploaie si frig, care s-au batut cu fortele de ordine la consulate, ce parere au ca votul lor a ajuns la PSD, la ciuma rosie?

    • libertatea.ro
      ISTORICUL DE CORUPȚIE LA CJ PRAHOVA. Înainte de Iulian Dumitrescu, alți doi șefi de Consiliu au avut probleme penale: Florin Anghel și Mircea Cosma, condamnați la închisoare pentru corupție, scăpați prin prescriere
      Citeşte întreaga ştire: ISTORICUL DE CORUPȚIE LA CJ PRAHOVA. Înainte de Iulian Dumitrescu, alți doi șefi de Consiliu au avut probleme penale: Florin Anghel și Mircea Cosma, condamnați la închisoare pentru corupție, scăpați prin prescriere

      • Asa se explica jnexplicabilul curaj cu care fura, folosindu-se de poozitia de reprezentant al statului, acest Dumitrescu. A vazut omul cum e cu justiitia romana , ca nu pateste mai nimic.
        Isi insuseste justitia parte ei de vina?
        Se vor cerceta imprejurarile care au condus la ciudatele verdicte date celor doi sefi ai C J Prahova? Se va incerca reluarea cercetarilor in toate cazurile de mari corupti scosi basma curata de justitia, la randul ei, corupta?
        Dar musamalizarea de catre DNA a cercetarii declansate de dezvaluirile lui Catalin Drula, cine si-o asuma?
        Va plati PNL pentru ca a acceptat sa candideze un astfel de individ pentru a conduce un judet, contand pe prostia electoratului?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -