Ce bine stă România în Grupa I, după patru etape! Clasamentul are în frunte, oarecum logic, naționala Elveției, cea care a adunat 10 puncte, iar ”tricolorii” sunt pe poziția secundă, cu 8 puncte.
Elevii lui Edward Iordănescu au o șansă mare de a se desprinde de principala urmăritoare din acest moment, Israel, națională care are 7 puncte. Un triumf cu reprezentativa de la Tel Aviv ar ține departe și celelalte trupe din serie: Belarus și Kosovo au câte 3 puncte, iar Andorra a adunat unul singur.
Se anunță ”sold-out” pe Arena Națională în duelul din 9 septembrie, ora 21.45!
Alege-ți responsabil pariurile și intră în joc din postura de parior!
În ultima vreme, probleme cu Israelul
Naționala Israelului a fost un partener tradițional de jocuri de verificare pentru România. De altfel, din 26 de confruntări față-n față, ”tricolorii” conduc cu 14-6 la victorii în fața oaspeților de sâmbătă.
Singurele dueluri oficiale cu Israelul s-au derulat în urmă cu aproape trei decenii. Atunci, în calificările pentru Euro 1996, a fost 1-1 în Țara Sfântă, respectiv 2-1, la București, pentru ”tricolori”.
Curios este că în ultimele 6 dispute directe, toate cu caracter amical, România a trecut doar o dată de Israel, este vorba de un 2-1, într-un amical jucat în 2018 la Netanya!
O înfrângere în 8 partide
”Dubla” lui Mihăilă, din finalul meciului de la Lucerna, a adus României un nesperat 2-2 contra favoritei din această grupă, Elveția. Astfel, naționala condusă de Edi Iordănescu a rămas cu un singur eșec în ultimele 8 partide, un 1-2 acasă cu Slovenia, într-un test din 17 noiembrie 2022.
Trei înfrângeri au ”tricolorii” în ultimele 6 partide de acasă. Detaliu important: ei au primit cel puțin un gol în 5 din ultimele 6 jocuri de pe teren propriu.
Totuși, elevii lui Edi Iordănescu marchează destul de constant. România a punctat cel puțin o dată în 7 din ultimele 8 confruntări.
Cea mai bună ofertă de cote și pariuri pe acest super meci e aici!
Jocurile israelienilor, foarte spectaculoase
Naționala lui Alon Hazan vine la noi după două triumfuri obținute la același scor. A fost 2-1 în deplasare contra Belarusului, revenire de la 0-1, cu golurile oaspeților marcate în minutele 85 și 90+2! Apoi, a venit tot un 2-1, acasă cu codașa Andorra, după ce Israelul fusese chiar egalat în minutul 52.
Cele două triumfuri echilibrate au venit după trei meciuri fără succes pentru israelieni.
Așa cum jocurile României aduc destule goluri, și oaspeții de sâmbătă aduc spectacol. 11 din ultimele 12 jocuri au avut ”peste 2,5 goluri”, tot 11 din ultimele 12 partide având și ”GG”.
Care sunt atuurile noastre?
Înainte de acest meci, doi dintre jucătorii noștri ofensivi au avut probleme medicale, dar se speră că Florinel Coman și Valentin Mihăilă vor fi refăcuți în timp util.
Preocupările principale țin de opțiunile ofensive. George Pușcaș nu a prins niciun minut în acest sezon la Genoa, Denis Alibec este în perioada de acomodare la qatarezii de la Muaither, iar Daniel Bîrligea se află în fața debutului absolut la națională.
Totuși, sunt de subliniat forma bună a mijlocașului Darius Olaru, precum și moralul excelent al lui Bogdan Racovițan și Deian Sorescu, calificați cu Rakow Czestochowa în grupele Europa League.
Lotul oaspeților, mai bine cotat
Israelienii se mândresc cu faptul că au 9 jucători convocați de la echipele calificate în grupele cupelor europene în acest sezon: 5 de la Maccabi Haifa (Europa League), 4 de la Maccabi Tel Aviv (Conference League).
De asemenea, contează pe tânărul de 19 ani Gloukh (Salzburg), marcator al unui gol direct din corner cu Belarus!
În atac, selecționerul Alon Hazan îi are pe Weissmann (Granada) și Solomon (Tottenham), așadar doi jucători din campionate puternice, deci avem destule motive de teamă.
Dar selecționerul oaspeților noștri de sâmbătă e prudent: ”România a știut și a putut să revină în Elveția, marcând de două ori în ultimele minute, în cea mai problematică deplasare din grupă. Asta spune ceva despre România, trebuie să fim precauți!”
Fii Super, fii responsabil!
Pentru mine meciul Franța-Noua Zeelanda la rugby (a fost aseara) bate meciul România-Israel la fotbal.
Înjurături, scuipaturi, simulări jenante, faulturi dure, contestări de faze și de arbitri, gesturi obscene, IQ redus, comportament huliganic,
așa ceva nu vezi la rugby dar vezi din plin la fotbal.
Rugbyștii sint lorzii sportului bărbătesc, fotbaliștii sint interlopii (unii dintre ei chiar analfabeți dupa comportament si limbaj). Dar ca de multe ori în viata, interlopii au mai mulți bani decât lorzii.