duminică, noiembrie 24, 2024
AcasăUtileVrei să-ți schimbi furnizorul de electricitate sau gaz? Află cât poți economisi!

Vrei să-ți schimbi furnizorul de electricitate sau gaz? Află cât poți economisi!

-

Cauți un furnizor de încredere pentru electricitate sau gaze naturale? Ești deja consumator și vrei să schimbi furnizorul, pentru a ajunge la o soluție optimă, într-o piață liberalizată, aflată în continuă schimbare? Există soluții profesioniste pentru orice situație, indiferent dacă ești consumator mare, mediu sau mic, indiferent dacă operezi ca persoană fizică sau persoană juridică.

Piața energiei electrice și cea a gazelor naturale au cunoscut modificări importante în ultimii ani și se află în continuă reașezare, fiind influențate de evenimente geopolitice regionale sau globale. Au existat turbulențe majore pe plan internațional, care au influențat prețul acestor servicii vitale pentru viața, necesitățile și confortul omului modern.

Existența în piață a unor furnizori profesioniști a făcut însă ca șocurile de pe piața globală să nu fie resimțite major de consumatori, fie ei casnici sau industriali. Acești furnizori sunt pregătiți să preia noi clienți, oferindu-le soluții de calitate în furnizarea de electricitate sau gaz.

Doar 30% dintre localităție din România sunt conectate la rețele de distribuție de gaze naturale, mult sub media din țările vecine. Există însă investiții care vor crește rapid acest procent, contribuind la modernizarea țării.

- Advertisement -

Dacă te hotărăști să te conectezi ori să schimbi furnizorul, poți fi sigur că totul se poate rezolva rapid și profesionist, fără a avea întreruperi în alimentarea cu electricitate sau gaz.

Pentru a face acest pas, e bine să cunoști câteva lucruri despre aceste servicii vitale.

Ce furnizor de energie electrică să aleg?

Odată cu liberalizarea pieței de energie electrică, fiecare consumator își poate alege furnizorul care are oferta cea mai avantajoasă și mai potrivită cu nevoile sale. Alegerea se poate face comparând ofertele-tip ale fiecărui furnizor, care cuprind tarifele și serviciile pe care acesta le asigură.

- Advertisement -

Autoritatea Națională de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE) pune la dispoziția consumatorilor un comparator al ofertelor-tip ale furnizorilor de energie electrică.

Alegerea unui nou furnizor de electricitate se poate face oricând un consumator decide că vrea o altă ofertă.

Ce furnizor de gaze naturale să aleg?

Furnizorii de gaze naturale pot fi aleși de pe piața liberalizată, în funcție de ofertele-tip puse la dispoziția consumatorilor. Aceștia pot alege condițiile de preturi gaze naturale și serviciile cele mai avantajoase, consultând individual ofertele fiecărui furnizor sau intrând pe site-ul ANRE pentru a studia comparatorul de oferte-tip ale tuturor furnizorilor activi din piață.

Schimbarea furnizorului de gaze naturale se poate face oricând, în momentul în care consumatorul a găsit o ofertă mai avantajoasă.

Cât costă un kWh?

Prețul unui kWh se stabilește pe piața liberalizată și poate să difere de la un furnizor la altul. Structura costului final al unui kWh este compusă din valori fixe, aplicabile tuturor furnizorilor, și componente variabile, care fac diferența pe piață.

Tariful de transport, tariful de distribuție, taxa de cogenerare sau tarif serviciu sistem sunt componente fixe ale prețului, în timp ce prețul de achiziție al energiei diferă în funcție de contractele de achiziție de pe piața de energie ale fiecărui furnizor.

La costul unui kWh se adaugă și acciza și TVA.

Ce înseamnă kWh la gaz?

Facturarea consumului de gaze naturale folosind kwh este folosită pentru a arăta într-un mod mai fidel eficiența gazului utilizat de consumator în fiecare zonă din țară.

Gazele naturale furnizate pentru consum pot avea putere calorică diferită. Tocmai de aceea, calcularea facturii în kWh exprimă atât volumul de gaz consumat, cât și puterea calorică a acestuia pentru fiecare consumator.

Cum se transformă metrii cubi în kWh?

Transformarea metrilor cubi (mc) în kilowați-oră (kWh) se face înmulțind numărul de metri cubi înregistrați cu PCS (Puterea Calorică Superioară).

PCS reprezintă cantitatea de căldură degajată prin arderea unui metru cub de gaze naturale în aer. Aceasta este exprimată în kWh/mc și poate varia în funcție de mulți factori, ca de exemplu compoziția chimică a gazelor sau sursa lor de proveniență.

Valoarea PCS variază în general între 9,7 și 11,5 kWh, în funcție de zona din România unde este calculată.

Viitorul este al energiei verzi

Este important să alegi un furnizor a cărui viziune pe termen lung este o Românie care plătește atât cât trebuie să plătească pentru energie electrică și gaze naturale, nimic mai mult. Acest lucru e posibil datorită echipelor de ingineri și specialiști care achiziționează energie inteligent și eficient.

Alegeți furnizorul care pune preț pe profesionalism, comunicare clară și informații corecte, generând încredere clienților săi!

În România există furnizori care dețin și capacități proprii de producție de energie verde. Îndreptați-vă spre furnizorii care cred într-un viitor în care sursele de energie principale vor fi cele regenarabile și care investesc în continuare în noi capacități de producție!

Ce este energia regenerabilă

Energii regenerabile (cunoscute și ca „energii verzi”) sunt considerate în practică, energiile ce provin din surse care fie se regenerează de la sine în scurt timp, fie sunt surse practic inepuizabile.

Termenul de energie regenerabilă se referă la forme de energie produse prin transferul energetic al energiei rezultate din procese naturale regenerabile.

Astfel, energia luminii solare, a vânturilor, a apelor curgătoare, a proceselor biologice și a căldurii geotermale pot fi captate de către oameni utilizând diferite procedee. Toate acestea sunt considerate energii regenerabile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -