joi, noiembrie 21, 2024
AcasăPublicitateCe trebuie să faci dacă vrei să devii hairstylist

Ce trebuie să faci dacă vrei să devii hairstylist

-

Dacă îți place să faci coafuri și ai prieteni sau rude care îți solicită să le aranjezi părul, probabil te-ai întrebat măcar o dată cum ar fi să practici meseria de hairstylist. O asemenea profesie este destul de căutată. Motivul constă în faptul că există multe persoane ce pun accent pe aspectul părului lor și sunt dispuse să plătească sume mari pentru a avea parte de calitate când vine vorba de asta.

Ce înseamnă să fii hairstylist?

Deși meseria de hairstylist poate fi uneori confundată cu cea de frizer sau coafeză, ea este, de fapt, o profesie mult mai complexă. Dincolo de serviciile propriu-zise pe care le oferă, hairstylist-ul trebuie să acorde atenție și să înțeleagă nevoile și dorințele fiecărui client care se așază pe scaun, dar și să rămână la curent cu noutățile din domeniu. Astfel, el trebuie să aibă atât noțiuni despre culori, forme și fizionomie, dar și să știe ce este în tendințe și ce nu, și să ofere clientului, pe baza acestor cunoștințe, cele mai bune sfaturi în funcție de trăsăturile sale.

Printre abilitățile de bază ale unui hairstylist se numără dexteritatea care-l ajută să lucreze eficient și într-un timp scurt, dar și creativitatea și simțul artistic. Pe de altă parte, îmbunătățirea constantă și accentul pus pe profesionalism sunt și ele un must pentru rezultate de top. Nu în ultimul rând, sunt necesare abilități de comunicare și relaționare, pentru că lucrul cu oamenii nu este pentru toată lumea.

De ce studii ai nevoie pentru acest job?

Pentru a deveni și profesa ca hairstylist, este obligatoriu să urmezi un curs de formare profesională. Din fericire, pe piață există numeroase cursuri pe care le poți urma. Pentru a ști că alegi cursul potrivit pentru tine, analizează conținutul său și asigură-te că nu este prea avansat pentru tine! Totodată, caută un curs care pune accent pe practică! Este important să alegi o școală autorizată, pentru a te bucura de o certificare acreditată.

- Advertisement -

Dacă nu dispui de suficienți bani pentru a urma cursul dorit, poți lua în calcul varianta de a solicita credite online. La Provident ai posibilitatea de a solicita între 500 și 20.000 de lei, pe o perioadă de până la 132 de săptămâni, fără garanții sau giranți. Astfel, vei dispune de toate resursele de care ai nevoie pentru a-ți duce planul la capăt. Pentru a putea fi considerat eligibil, trebuie să ai un venit fix dovedibil, vârsta de cel puțin 18 ani, un număr de telefon valid și adresa de reședință pe teritoriul României.

Cum te ajuta un curs de hairstyling?

O tunsoare vorbește despre stilul persoanei care o poartă și are amprenta stilistului care a creat-o. O tunsoare frumoasă și o culoare de păr potrivită vor fi întotdeauna admirate. Dacă te pasionează aspectul părului, iar natura te-a înzestrat cu talent și creativitate, îți poți încerca norocul în domeniul coafurii.

Fiind o meserie vocațională, e nevoie să urmezi un curs de hairstyling într-un centru de calificare. Acesta poate fi un punct de plecare pentru a profesa în industrie. Vei învăța de la traineri cu experiență în domeniu toate cele necesare pentru a-ți transforma pasiunea pentru frumos într-o carieră de succes. Vei ajunge să cunoști tehnici de vopsire și spălare a părului, tunsori clasice și moderne sau tratamente capilare.

- Advertisement -

Vei avea parte de îndrumare permanentă, beneficiind de evaluare personală la sfârșitul fiecărei etape pentru a fi sigur că ai înțeles noțiunile învățate și că știi să le pui în practică.

Un curs bun se finalizează cu un examen în urma căruia primești o diplomă acreditată de Autoritatea Națională pentru Calificări, recunoscută la nivelul Uniunii Europene. Asta înseamnă că după finalizarea cursului și obținerea certificatului, te vei putea angaja atât în țară, cât și în străinătate.

Meseria de hairstylist este un cumul de informație și experiență, care necesită un profesor foarte bun, dar și experiență în salon. Pentru a fi sigur că începi această carieră cu dreptul, trebuie să alegi un curs de calitate, la o școală recunoscută pentru asta. Desigur, e posibil ca prețul cursului să fie mai mare decât te aștepți, însă pentru asta sunt soluții – poți solicita, de exemplu, credite nebancare IFN. Iar pentru a acumula cât mai multă experiență, poți începe să-ți cauți un post de ucenic la un salon încă din timpul cursurilor. Totul depinde de tine.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -