De regulă, vacanţa de vară se plănuieşte cu câteva luni înainte. Cei mai mulţi decid chiar din timpul iernii unde vor merge în vacanţa de vară, pentru a putea să obţină preţuri mai bune pentru destinaţiile pentru care decid.
Cum zilele trec ameţitor de repede, ziua de plecare se apropie şi, bineînţeles, vine momentul pregătirii bagajului. Cei mai mulţi vor dori să adauge în acesta şi cel puţin o carte. În fond, cărţile sunt o bună preocupare pe plajă sau în momentele de relaxare pe balconul de pe care se văd spectaculos munţii.
Şi în vara aceasta pot fi achiziţionate cărţi second hand pentru toate gusturile şi dorinţele. De ce second hand? Pentru că pot fi achiziţionate la un preţ cu mult mai mic în comparaţie cu acelea noi, într-o formă impecabilă. În plus, astfel de cărţi poartă între file şi energia bună a altor cititori împătimiţi care le-au citit cu drag la un moment dat.
Cărţi potrivit de citit în vacanţa de vară
Fanii lui Valérie Perrin, autoarea cărții „Apă proaspătă pentru flori”, vor fi captivaţi de mai noua sa carte, intitulată „Trois”.
Iubitorii de povești adevărate vor dori să ia cu ei și cel mai recent roman al lui Véronique de Bure, „Un amour retrouvé”, inspirat de mama ei.
Un nou sezon de vară va fi o oportunitate pentru a pătrunde şi în inima unei relații mamă-fiică cu „We were fish” de Nathalie Kuperman, sau cea a unui tată și a fiului său care încearcă să se reconecteze în cel mai recent roman al lui Benjamin Wood, „Pe drum, în altă parte”.
3 thrillere de citit în vacanță
- „Adevărul despre cazul Harry Quebert” de Joël Dicker. Această carte este una dintre cele mai bune cărți de thriller scrise vreodată. Se citeşte pe nerăsuflate.
- „Fata dispărută” de Gillian Flynn. Autoarea excelează cu adevărat în thrillere, motiv pentru care merita să fie trecută în top.
- „Fata din tren” de Paula Hawkins. Intriga și construcția cărții cuceresc cititorul: este greu să existe încredere în protagonistul principal, prin ai cărui ochi se trăiește de fapt povestea.
3 biografii de neratat în această vară
- „Elon Musk: The Entrepreneur Who Will Change The World” de Ashlee Vance. O biografie lungă, densă și foarte completă. Este interesant că cititorul să afle despre povestea lui Musk, despre cum a reușit (și încă reușește) să schimbe lumea în domenii foarte variate.
- „Steve Jobs” de Walter Isaacson. O carte transcrisă într-un mod destul de obiectiv (Steve Jobs nu a citit niciodată cartea, a murit înainte de a putea face acest lucru), care ajută cititorul să realizeze cum Steve Jobs a revoluționat lumea. În plus, este şi o excelentă carte de dezvoltare personală.
- „Povestea mea” de Michelle Obama – o biografie care a atras cititori din toate colţurile lumii.
Toate aceste cărţi şi multe altele, cumpărate dintr-un anticariat, contribuie fericit la o vacanţă de vară memorabilă!