sâmbătă, aprilie 27, 2024
AcasăViațaCasa10 sfaturi pentru a vă menține acvariul și peștii în stare bună

10 sfaturi pentru a vă menține acvariul și peștii în stare bună

-

Peștii de acvariu sunt animale de companie care, în general, nu necesită multă atenție. În plus, îngrijirea unui acvariu este o activitate calmantă și are beneficii surprinzătoare pentru starea ta de spirit!

Vom vorbi despre tot ce trebuie să știți despre păstrarea acvariului, cu o mulțime de detalii și sfaturi pentru întreținerea acvariului.

Recomandarea noastră încă de la început este: achiziționați întotdeauna acvarii pesti mai mari de 60 de litri, deoarece cele mai mici sunt foarte greu de întreținut de către începători!

Nu este suficient să ai un acvariu sau un rezervor plin cu apă. Mulți parametri trebuie luați în considerare pentru a asigura o sănătate bună și o viață lungă și sănătoasă pentru tovarășii tăi acvatici.

- Advertisement -

De exemplu, un acvariu trebuie să conțină cel puțin 65 de litri, astfel încât compoziția apei să nu fie deteriorată prin adăugarea fiecărui element suplimentar (un pește nou, o plantă nouă etc.).

Filtrele ar trebui să aibă materiale de filtrare bune, cum ar fi cărbune activ și roci vulcanice.

Iluminatul ar trebui să simuleze ciclul zilei și al nopții, apa trebuie schimbată cu două treimi la fiecare 7-10 zile etc.

- Advertisement -

De asemenea, este important să nu amestecați peștii mari cu cei mici, pe cei pacifiști cu cei agresivi. Trebuie să trăiască împreună în pace.

Pe de altă parte, puteți adăuga plante, dacă vă plac. Vor da un aspect mai natural și mai frumos acvariului vostru, pe lângă oxigenarea apei.

Un acvariu este un mediu închis și restrâns, care necesită o anumită investiție din partea ta. Sunteți de fapt responsabil pentru menținerea calității adecvate a apei, asigurarea funcționării corespunzătoare a dispozitivelor și asigurarea îngrijirii adecvate organismelor acvatice.

Așadar, iată cele mai bune 10 sfaturi ale noastre pentru a vă ajuta să vă mențineți acvariul și peștii în stare bună.

Sfatul 1: Schimbați apa!

La fiecare două săptămâni, schimbați 20% până la 30% din apa din acvariu! Îndepărtați resturile acumulate, folosind un produs de curățare pentru pietriș, care va ajuta, de asemenea, la stabilizarea pH-ului și KH.

Sfatul 2: Adăugați apă în mod regulat!

Adăugați apă în acvariu în mod regulat, pentru a înlocui apa evaporată! În acest fel, contribuiți la prevenirea formării liniilor de depozite minerale pe pereții de sticlă ai acvariului și contribuiți la menținerea unei salinități constante în instalațiile cu apă de mare.

Sfatul 3: Curățați pereții acvariului!

Curăță pereții de sticlă ai acvariului în fiecare săptămână! Biofilmele și algele cresc încet și nu sunt întotdeauna vizibile. Așadar, folosiți un magnet de curățare pentru a îndepărta murdăria de pe peretele interior de sticlă al acvariului, precum și un produs de curățare sigur pentru sticlă, pentru peretele exterior!

Sfatul 4: Curățați sursele de lumină!

Acumularea depunerilor pe sursa de lumină reduce semnificativ puterea de lumină din acvariu. De aceea, este important să curățați lentilele sau becurile fluorescente din sistemul dvs. de iluminat pentru acvariu o dată la două săptămâni.

Sfatul 5: Întrețineți filtrul!

Întreținerea filtrului este foarte importantă. Filtrele sunt concepute pentru a oferi acces ușor, rapid și eficient la mediile de filtrare mecanice pentru spălarea lunară, ceea ce împiedică poluanții organici să provoace deteriorarea calității apei și mediile de filtrare chimice și biologice.

Sfatul 6: Tundeți plantele vii!

Dacă păstrați plante vii, tăiați-le după cum este necesar și luați în considerare adăugarea unui mic sistem de injecție de CO2! Deoarece carbonul constituie aproape 50% din greutatea uscată a plantelor, injectarea de CO2 este modalitatea cea mai directă și eficientă de a le hrăni.

Sfatul 7: Verificați starea apei și a filtrului în fiecare zi!

Luați câteva secunde în fiecare zi pentru a verifica temperatura apei și starea de funcționare a filtrului! Această scurtă verificare este esențială pentru supraviețuirea organismelor dumneavoastră acvatice. Dacă este necesar, poate fi util să-l tratați pentru a neutraliza nivelurile de clor, cloramină și metale grele.

Sfatul 8: Verificati peștii în fiecare zi!

Asigurați-vă că vă examinați peștii în fiecare zi, mai ales când adăugați pești noi în acvariu! Detectarea precoce a unei boli face diferența în succesul tratamentului.

Sfatul 9: Păstrați peștii noi în carantină!

Păstrați toți peștii noi în carantină într-un acvariu separat, care conține doar apă, timp de cel puțin două săptămâni! Asigurați-vă că acești pești mănâncă bine și nu prezintă semne de boală! Dacă este necesar un tratament, cel mai bine este să folosiți un acvariu de carantină, care va fi mai eficient decât acvariul principal și va preveni, de asemenea, daune aduse acestuia din urmă.

Sfatul 10: Testați apa în mod regulat!

În general, se recomandă să testați apa de la robinet și apa de acvariu pentru pH, KH, amoniac, nitriți, nitrați și fosfat, în mod regulat.

Urmarea acestor mici sfaturi te va ajuta să asiguri întreținerea cu succes a acvariului tău, atâta timp cât dai dovadă de disciplină și consecvență. Regula generală de urmat: monitorizează-ți peștii și starea acvariului în mod regulat și fii atent la orice detaliu! Peștele tău îți va mulțumi. Succes și, mai presus de toate, distracție plăcută!

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -