Sunt toate semnele că Olimpiada de la Paris este ținta unei vaste operațiuni de război hibrid menită să producă disensiuni majore în sânul societății umane pe planuri multiple la nivel global, prin însăși anvergura planetară a evenimentului. Până acum, atacul pare să se focuseze în principal pe adâncirea faliei între publicul cu vederi mai conservatoare și cel cu vederi mai progresiste.
Calul de bătaie folosit este narativul propagandei rusești despre Occidentul decadent, condus de sataniști, care vrea să distrugă valorile tradiționale și să bage pe gâtul publicului minoritățile sexuale și simbolurile diavolești.
Un gigantic aparat de propagandă online a speculat controversele de la spectacolul de deschidere al Olimpiadei, pus în scenă de un regizor gay și colaboratoarea sa care este președintă a unei organizații comuniste.
Cei doi au prezentat neconformist o scenă interpretată de unii drept parodierea tabloului „Cina cea de Taină“ a titanului italian Leonardo da Vinci (1452-1519), iar de alții drept reconstruirea tabloului „Festinul zeilor“, al pictorului olandez Jan van Bijlert (1597-1671).
Cineva pare că știuse ce conține spectacolul și pregătise în amănunt explozia de pe rețelele de socializare, unde instantaneu au apărut poze cu tabloul „Cina cea de Taină“ alături de scene din sceneta de la Paris, cu ideea centrală că oculta mondială a pus la cale o blasfemie și un atac la adresa valorilor creștine.
Un număr enorm de oameni a înghițit această explicație, unda de șoc fiind majoră. Din punctul de vedere al celor care au declanșat atacul hibrid, lovitura a fost una formidabilă, de mare succes.
Oamenii s-au segregat masiv pe rețelele de socializare, rezultând certe îngrozitoare și resentimente masive.
Pe parcursul competiției, s-a continuat cu specularea promptă a altor evenimente care s-au ivit pe parcurs, iar oamenii au căzut din nou în capcană.
Turneul de box feminin a fost următoarea mare lovitură de succes în această vastă operațiune de război hibrid. La categoria 65 de kilograme, algeriana Imane Khelif, o persoană a cărei prezență la start e controversată, s-a calificat în optimile de finală prin abandonul adversarei. Imane a fost descalificată anul trecut de la Mondialele de box, de către Federația Internațională (condusă de un uzbek apropiat de Putin), după ce a fost depistată cu un nivel al testosteronului foarte mare – lucru care se poate întâlni doar la bărbați ori la sportivele dopate.
În cazul algeriencei este însă vorba despre o boală rară cu care aceasta s-a născut. Având natural nivelul testosteronului mult mai mare decât în mod normal la femei, Imane Khelif s-a dezvoltat mai mult, are o musculatură mai puternică și un aspect androgin. Ea este însă și a fost tot timpul femeie, dovadă stând și pozele din copilărie. Khelif a concurat și la Olimpiada de la Tokyo, din 2021, unde a fost învinsă în sferturile de finală.
Imaginile cu sportiva africană bătându-și măr adversarele (pe finalista italiană Angela Carini a scos-o din luptă în 46 de secunde) au fost prezentate drept un „transsexual“ acceptat să concureze cu femeile într-o lume care a luat-o complet razna. Mai multe publicații au scris despre Imane Khelif că este „bărbat biologic“.
Algerianca nu este însă nici transsexual, nici bărbat biologic, a fost tot timpul femeie.
Aceste controverse au dus la o nouă explozie de ură și de certuri violente pe rețelele de socializare. Deloc surprinzător, politicieni populiști ori de extremă dreapta au speculat momentul. Donald Trump tocmai a anunțat că, dacă iese el președintele SUA, nu va mai permite ca bărbații să concureze în sporturile rezervate femeilor.
Olimpiada n-a ajuns nici măcar la sfârșitul primei săptămâni și deja s-au înregistrat aceste două episoade care, în loc să unească oamenii și să aducă bucurie, au produs scindări, falii în societate, adâncind paroxistic diviziunea între tabere.
Ceea ce trebuie înțeles este că Rusiei îi este absolut indiferentă cauza „familiei tradiționale“, a conservatorilor ori cine are dreptate. Principiul de bază al războiului hibrid declanșat în urmă cu 10 ani, odată cu invadarea Ucrainei, este crearea de disensiuni între diverse grupuri din societatea occidentală, scopul fiind atomizarea acesteia și aruncarea țărilor-țintă în haos și, dacă se poate, chiar război civil.
Tema predilectă a Rusiei – țară exclusă de la Olimpiadă – este aceea a progresiștilor care vor să satanizeze omenirea. Dar există și teme conexe, secundare, activate la diferite momente, cum ar fi antagonizarea bătrânilor cu tinerii, a lucrătorilor la stat cu cei din mediul privat, a săracilor cu clasa medie și bogații, a minorităților sexuale cu majoritatea, a diferitelor grupuri rasiale etc.