Ce este mai plăcut decât să servești cafeaua sau prăjitura în aer liber? Îți poate oferi o senzație de relaxare și poate crește nivelul de dopamină influențat de produsele tale preferate. Vara, când este cald, afacerile de tip HoReCa profită de vremea frumoasă și furnizează servicii în aer liber.
Dar ce se întâmplă când temperatura din termometre este ostilă activităților exterioare? Îți instalezi o pergola bioclimatica cu lamele de aluminiu. Precipitațiile și vremea proastă nu-ți vor mai crea probleme, iar tu poți să continui furnizarea serviciilor tale în exterior.
Acest lucru va aduce, de asemenea, un plus de clienți, datorită faptului că mulți caută un loc cu terasă sau un spațiu exterior pentru a fuma în timp ce servesc o prăjitură, o băutură caldă sau chiar micul dejun. Un sistem de pergole reprezintă o variantă de acoperire modernă, actualizată nevoilor tale, dar și ale clienților tăi.
În acest articol, Tende.ro îți va prezenta mai multe detalii despre pergole bioclimatice, avantajele acestor produse, dar și câteva sfaturi de mentenanță, în cazul în care te decizi să achiziționezi o astfel de lucrare.
Pergola bioclimatică aluminiu – descriere în ansamblu
Pergolele bioclimatice reprezintă, de fapt, versiunea modernă și a copertinelor și a foișoarelor din lemn, foarte populare în trecut, mai ales în mediul rural, unde puteai petrece mai mult timp în aer liber. Structura acestora s-a schimbat de-a lungul anilor, lemnul a fost înlocuit cu aluminiu extrudat pentru a putea satisface mai multe nevoi ale omului modern.
Odată cu actualizarea acestora și cu integrarea unor functii bazate pe tehnologie, sistemul pergolelor bioclimatice răspunde acum la anumite nevoi care nu erau posibile pe vremea pergolelor de lemn și oferă o atmosferă ultramodernă grădinilor și tindelor în care sunt atașate.
O pergola bioclimatică din aluminiu reprezintă un proiect complex, cu un acoperiș retractabil automatizat, ce poate realiza acțiuni de rotire sau rabatare, un sistem de drenaj format din lamele din aluminiu, aplicații și motoare moderne care protejează spațiul aferent de ploaie, dar și de razele UV ale soarelui.
Diferențele dintre pergolele bioclimatice și sistemul clasic de pergole retractabile
Există două tipuri de pergole cu structura de aluminiu: cele retractabile clasice și cele bioclimatice. Este necesar să înțelegem diferența dintre ele pentru că acestea au un timp distinct de montaj și bineînțeles prețuri diferite, chiar dacă materialul principal din care sunt făcute ambele tipuri este aluminiul.
Spre deosebire de pergolele standard, cele bioclimatice însumează mai multă tehnologie, acestea fiind controlate chiar și cu ajutorul unei telecomenzi, ridicând și mai mult nivelul de confort. O altă diferență între cele două tipuri de sisteme de copertine este forma în care le puteți achiziționa.
Cele standard se găsesc în forme plane, arcuite, triunghiulare sau rectangulare, în vreme ce pergolele bioclimatice au o singură formă, dar pot acoperi terasa sau grădina în mod diferit. Pergolele bioclimatice cu lamele orientabile pot fi independente, montate în consolă sau sprijinite de clădire.
Avantajele unor pergole bioclimatice în sezonul rece
Beneficiile pergolei bioclimatice sunt diverse. Lamelele de aluminiu sunt rezistente la temperaturi extreme și acționează drept sistem de drenaj în cazul sezonului cu cantități mari de precipitații. Dacă este montată în grădină, aceasta va proteja spatiul de inundație, filtrând apa ploii, fără să creeze un dezastru, mai ales pentru brandurile care țin la estetica grădinii lor.
Și că tot vorbeam de estetică, o pergolă bioclimatică aluminiu se poate integra armonios cu designul unei terase sau al clădirii la care este atașată. Deși oferă o atmosferă modernă, acestea nu vor strica ansamblul estetic al cafenelelor elegante în stil tradițional sau al restaurantelor de tip rustic.
Pe plan economic, acestea reprezintă o investiție. Indiferent de afacere, fie că vorbim de restaurante sau terase, aceste sisteme de pergole sunt capabile să acopere suprafețe mai mari și să ofere protecție pe o perioadă îndelungată. Aluminiul este un material non-toxic și sustenabil, iar oamenii nu trebuie să își facă griji în legătură cu emisiile toxice.
Amplasare și sfaturi de mentenanță
Un alt avantaj este că indiferent de modelul ales, acestea se instalează ușor, fie independent în grădină, dacă afacerea ta este extinsă pe un spațiu mai mare, fie la terasa de-a gata finisată sau dependentă de clădirea în care îți desfășori activitatea.
În ceea ce privește mentenanța, acestea nu necesită îngrijire și curățare foarte des. Corpul pergolelor bioclimatice este vopsit în câmp electrostatic, ceea ce înseamnă că nu se oxidează și nici nu se deteriorează, spre deosebire de vechile pergole din lemn, care nu doar că prezentau pete inestetice, dar deveneau instabile.
Sistemul de lumină cu care vin în dotare aceste pergole trebuie curățate și ele cu anumite soluții, cel puțin o dată la o lună. Faptul că becurile sunt din LED îți ușurează munca substanțial, având în vedere că rezistă până la 15.000 de ore. Clienții tăi se vor bucura de momentele petrecute în cadrul terasei tale și noaptea.
Tende.ro – furnizor de modele de pergole bioclimatice de calitate superioară
Te-au convins pergolele bioclimatice? Atunci, hai să discutăm despre oferta ta! Verifică site-ul nostru pentru mai multe informații, poze și date de contact! Montajul se face în toată țara, iar când vine vorba de preț, lucrările pornesc de la 250 de euro metrul pătrat, în funcție de dimensiuni.
Orice afacere va dori să profite la maxim de sezonul de iarnă, așa că o acoperire a spațiilor de terasă trebuie să fie primul pas în drumul spre crearea unei experiențe memorabile pentru clienții tăi. Asigură acoperirea spațiului exterior, iar succesul nu va întârzia să apară! Te așteptăm pe site-ul Tende.ro.