Protestatarii care au îndrăznit să scandeze lozinci anti-PSD au fost amendaţi de Jandarmerie la Constanţa. Protestul a avut loc în momentul sosirii premierului Viorica Dăncilă la şedinţa festivă a social-democraţilor, organizată în data de 30 august 2019.
Deşi are în componenţa numelui cuvântul democrat, PSD a demonstrat încă o dată cum percepe democraţia şi libertatea de exprimare. Acum victimele au fost cei care, având iluzia că trăiesc într-o Românie liberă, au scandat lozinci anti-PSD.
Demonstranţii din grupul Rezistenţa Constanţa, aflaţi la Centrul Cultural Jean Constantin din Constanţa, au fost legitimaţi de jandarmi şi li s-a cerut să plece, deşi aceştia se aflau pe domeniul spaţiului public. Oamenii au refuzat să părăsească zona, lucru care le-a adus, o săptămână mai târziu, câte o amendă nominală, în valoare de 700 de lei.
Motivarea pe care Jandarmeria Română o dă faptului că a amendat demonstranţii este următoarea: „Susnumitul a scandat şi afişat expresii jignitoare, respectiv proasta, analfabeta, hoţii, la adresa unor demnitari şi a participanţilor la o întrunire organizată la Centrul Cultural Jean Constantin.”
Cei care au au întâmpinat-o pe Viorica Dăncilă şi-au exprimat nemulţumirea cu scandări şi pancarte. Pe cartoane se putea citi: „Veţi ajunge după gratii, Mama voastră de pramatii!”, „Noi suntem puhoiul, Voi sunteţi puroiul”. Premierul era însoţit de Mihai Fifor şi Eugen Teodorovici.
Pentru a păstra aparenţele, demonstranţii nu au fost abordaţi de Jandarmerie decât după plecarea premierului. Cei aproximativ 10 oameni care protestau au fost înconjuraţi de 40 de jandarmi şi poliţişti, dar şi alte persoane în civil. Aşadar, doamna Viorica Dăncilă este neconflictuală doar temporar, până la părăsirea perimetrului, pentru a nu-şi murdări cu sânge mâinile fine.
La peste un an de la dramaticele scene ale Pieţei Victoriei din Bucureşti, când intervenţia brutală a Jandarmeriei Române alunga peste 300.000 de oameni paşnici din faţa clădirii Guvernului, cu gaze, bătăi cu bastoane şi tunuri cu apă, scena recentă de la Constanţa dovedeşte că nimic nu s-a schimbat.
Jandarmeria rămâne dulăul de pază al PSD-ului, aşezat la piciorul stăpânului, aşteptând să-şi primească osul cuvenit în schimbul prestaţiei prompte, sălbatice şi odioase împotriva oricui încearcă să scape din ţarcul dictaturii PSD-iste. Se impune, dacă nu desfiinţarea, măcar reformarea din temelii a acestei instituţii, care aduce aminte de fosta Securitate a lui Nicolae Ceauşescu.
La 30 de ani după căderea regimului comunist din România, PSD demonstrează că a păstrat toate reflexele PCR-ului. Democraţia şi libertatea de exprimare, garantate de Constituţie, reprezintă pentru PSD-işti noţiuni abstracte, pe care aceştia le calcă sub copite de fiecare dată când au prilejul.
Politica pumnului în gură şi băgarea sub preş a gunoiului, dar şi furtul din banul public, sunt adevăratele vocaţii şi talente ale PSD-iştilor, singurele criterii după care aceştia îşi reglează busola, într-o Românie tot mai debusolată.
- Advertisement -
Gunoaie infecte, care execută orice ordin pentru… salariu bun,norma de hrana, chirii fictive etc…din banii publici.
„Jandarmeria”, acest… „GESTAPO” (!) al Puterii pesediste, urmas al fostelor… „Trupe-de-SECURITATE” (!), din vremea comunismului, trebuie… DESFIINTAT (!) si, ulterior, RECONSTRUIT-din-TEMELII (!), in cadrul… ARMATEI/M.Ap.N. !!!!!
Democratizarea Jandarmeriei Române
Transformarea societății românești, inaugurată prin Revoluția din Decembrie 1989 și reașezarea instituțiilor de stat pe temelii democratice de drept au favorizat în mod decisiv atât remodelarea instituției Jandarmeriei, cât și elaborarea unei concepții noi cu privire la locul și rolul forțelor de ordine internă, la sfârșitul secolului XX și începutul secolului XXI.
Trupele de Securitate au trecut, pentru puțin timp, în subordinea Ministerului de Interne sub denumirea de Trupe de Pază și Ordine (T.P.O.). În conformitate cu H.G. nr. 0749 din 05.07.1990, H.G. nr. 01000 din 04.09.1990 a legii nr. 40 din 18.12.1990 cu rectificările din 20.12.1990, privind reorganizarea Ministerului de Interne, potrivit principiilor și normelor adoptate de Parlament, s-au stabilit structura și atribuțiile Jandarmeriei Române.
Guvernul Consiliului Frontului Salvării Naționale ( CFSN) a conclus că un corp de vigilență și pază cu numele de „Trupele de Securitate” este compromis, deci a revenit la vechiul nume, „Comandamentul Trupelor de Jandarmi”, prin Hotărârea de Guvern nr.0749 din 5 iulie 1990: „cu privire la creșterea capacității de acțiune și îmbunătățirea structurii organizatorice a Ministerului de Interne, Comandamentul trupelor de Pază și Ordine s-a transformat în Comandamentul Trupelor de Jandarmi”, hotărâre legiferată prin Legea nr.40 din 18 decembrie 1990, privind structura și atribuțiile trupelor de jandarmi, instruite pentru a veghea la executarea legilor dar – ca urmare a unei mentalități remanente din comunism a liderilor din 1990 – Jandarmeria urma să supravegheze și să informeze organele superioare asupra stării de fapt în situații în care se amenință siguranța și ordinea publică în caz de tulburări interne pentru intervenția în scopul restabilirii ei.
Conform presei (Cotidianul.ro: „Șefii Jandarmeriei Române sunt foști ofițeri de Securitate!” publicat în ediția din 24 ianuarie, ș.a.), mulți ani după Revoluția din 1989 ofițeri formați în cadrul „Trupelor de Securitate” au ajuns la comanda Jandarmeriei[71].
https://ro.wikipedia.org/wiki/Jandarmeria_Rom%C3%A2n%C4%83