joi, noiembrie 21, 2024
AcasăAlegeri 2019Fosila bolşevică din fruntea MAE, ţinută în funcţie de parlamentarii "Ciumei" PSD-ALDE....

Fosila bolşevică din fruntea MAE, ţinută în funcţie de parlamentarii „Ciumei” PSD-ALDE. Votul la moţiunea anti-Meleşcanu, o batjocură la adresa românilor din Diaspora

-

Dublarea prin referendum a alegerilor europarlamentare din 26 mai este principala problemă care a existat la secţiile de votare din străinătate, a declarat, marţi, ministrul Afacerilor Externe, Teodor Meleşcanu, la dezbaterea dezbaterea moţiunii simple cu tema „26 mai vă cere demisia, domnule Meleşcanu!”.

Evident, cum era de aşteptat, deja românii au votat masiv împotriva „Ciumei” PSD-ALDE, în 26 mai, parlamentarii acestor partide se comportă ca şi când n-au existat alegeri europarlamentare.

Ei au votat împotriva românilor din Diaspora şi în favoarea lui Meleşcanu; moţiunea simplă împotriva acestuia nu a fost votată.

- Advertisement -

În pledoaria sa mizerabilă şi jignitoare pentru bunul-simţ, Meleşcanu a invocat Legea 33 din 2007, pentru a aruncat vina pe entitatea care are competenţe legate de organizarea procesului de votare în străinătate şi pregătirea secţiilor de votare: Biroul electoral pentru secţiile de votare din străinătate.

O practică bolşevică, de a distrage atenţia de la vinovatul numărul 1 pentru batjocura la vot: ministrul de Externe. Adică, Teodor Meleşcanu.

Scuze de doi lei, tip activistul de partid

„Din păcate, în marea majoritatea secţiilor nu am avut secţii complete. Singurul partid care a avut reprezentanţi în toate secţiile de votare, mai puţin una, a fost USR. Chiar în dimineaţa alegerilor, 86 de reprezentanţi ai partidelor politice nu s-au prezentat la secţia de votare – este una din temele care au creat foarte mari probleme în administrarea actului electoral”, a spus Meleşcanu.

- Advertisement -

Alte probleme enumerate de ministrul de Externe sunt legate de spaţiile în care au funcţionat secţiile, actele de identitate expirate ale mai multor persoane care doreau să voteze, precum şi de „anumite grupuri de susţinători”, despre care Meleşcanu a spus că „au continuat să facă campanie electorală, ceea ce e interzis prin lege, şi în secţiile de votare, inclusiv prin purtarea unor tricouri pe care erau patru litere ‘sus şi jos PSD’, şi care defilau în secţiile de votare, inclusiv în perioada votului „.

„Au fost foarte activi uneori foarte agresivi, cu agresiuni verbale şi uneori chiar cu agresiuni fizice, sunt lucruri care s-au întâmplat şi care au şi ele rolul lor în ceea ce priveşte desfăşurarea în bune condiţii a sistemului de vot”, a adăugat ministrul.

Potrivit acestuia, în jurul orelor 18,00-19,00 au fost mai multe solicitări din partea ambasadelor de a se prelungi timpul de vot şi după ora 21,00 conform legii.

„Din păcate, noi am transmis imediat la BEC (…) şi am cerut să se acorde posibilitatea de a continua şi după ora 21,00. Răspunsul a fost foarte clar, ferm: ‘Contravine legii şi pune în pericol rezultatele alegerilor respective’. La ora 21,00 – 21,15 STS a închis sistemul de funcţionare şi lucrurile au intrat într-o zonă foarte dificilă mai ales pentru cei care nu putuseră să voteze. Nu a existat nici cea mai mică dorinţă din partea noastră de a crea dificultăţi în procesul electoral, dimpotrivă. (…) Din păcate, atunci când avem două voturi, când avem două liste suplimentare, când avem trei buletine de vot, când avem trei urne, este un proces care ia mult din tot ceea ce se întâmplă într-o secţie de votare”, a explicat Meleşcanu.

Ministrul de Externe a subliniat că modificarea sistemului de vot în secţiile din afara ţării „se impune cu celeritate”.

„În cadrul legislaţiei actuale, chiar cu dublarea numărului de secţii de votare cu triplarea lor, MAE şi-a epuizat resursele materiale şi umane care să permită să folosească drept logistică pentru acest proces. Singura concluzie este că în cadrul legislaţiei actuale nu puteam să facem nimic mai mult, şi avem toată disponibilitatea să ne punem la dispoziţia comisie parlamentare care urmează să fie creată şi să folosim informaţiile pe care le deţinem”, a adăugat Teodor Meleşcanu, citat de Agerpres.

Scuzele acestuia nu schimbă cu nimic situaţia. Şi în 2014, şi în 2019, el a fost ministrul Afacerilor Externe. Deci el putea schimba situaţia, dacă ar fi vrut. Dar nu a vrut, pentru că românii din Diaspora nu-l vor pe el şi nici nu vor să audă de fosile bolşevice ajunse în fruntea statului român.

1 COMENTARIU

  1. Mai e mult pana departe. Iluzia opozitiei si a votantilor partidelor de opozitie a fost foarte mare. E inca o utopie sa fie inlaturati agentii sovietici plantati in puncte cheie ale statului roman…Poate ca nici nu vom scapa vreodata de aceasta ciuma. In mod normal ar trebui sa fie in strada mii de oameni care sa insiste pe demiterea lui Melescanu. Ei conteaza extraordinar pe delasarea si lipsa de sperante a electoratului !!! Sunt de o nesimtire feroce daca se poate numi astfel…Stiu bine ca romanii sunt moi si lasa-ma sa te las !!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -