luni, februarie 24, 2025
AcasăOpiniiDoi demenți împart o lume

Doi demenți împart o lume

-

Din 21 februarie, în fiecare vineri, pe ComunitateaLiberala.ro facem un tur al săptămânii care a trecut. Dacă nu ai timp să urmărești toate cele, îți zicem noi cine ce a zis relevant, cu judecăți și cuvinte tari.

Pentru că simțim că țăcăneala va dura ceva, noua rubrică de retrospectivă a săptămânii, realizată de redacția Comunitatea Liberală, se va numi: „Suveraniști din toate țările, uimiți-vă!”.

În primul episod, despre lumea cu fundul în sus: Zelenski dictator, frații Tate ginerici, Georgescu sorosist, dar Turcescu tot un gunoi.

Nu începeți weekend-ul fără un tur pe la Comunitatea Liberală pentru ce e de neratat săptămâna asta!

- Advertisement -

Săptămâna care a întors Lumea cu fundul în sus: Zelenski e dictator, frații Tate buni de ginerică și Georgescu sorosist (nu că ar fi ceva rău în asta)

#Trump&Putin. Săptămâna asta pare să fie prima dintr-o nouă epocă. O epocă în care doi demenți, Trump și Putin, își vor împărți lumea, ca pe vremuri. Năucită, fosta Lume Liberă din care America dezertează încearcă să strângă cioburile. Poate aveți și voi în jur reacții de panică, angoasă, resemnare. Ioana Ene Dogioiu îndeamnă la mobilizare: ”Am înțeles văicăreala, dar ajunge! De acum Europa trebuie să internalizeze că relația cu SUA a intrat într-o nouă etapă, una în care un Washington primitiv, tranzacțional și autosuficient nu mai este un partener cu adevărat de încredere. Da, a fost vina europenilor că au mizat prea mult pe America și pe undeva are și Trump dreptate când reproșează europenilor că se bazează prea mult pe eforturile militare ale SUA. Cam cum se bazau prea mult pe gazele din Rusia. Este momentul strângerii rândurilor, momentul ca Europa să-și conștientizeze problemele, pentru că le are și să astupe breșele”. Aici întreg editorialul.

#Navalnîi. Luni dimineață, câteva sute de ruși au mers să depună flori la mormântul lui Alexei Navalnîi. Mort acum fix un an în pușcăria suveranistă a criminalului Vladimir Vladimirovici Putin. Ne gândim cu empatie la acești curajoși și sperăm că într-o zi țara asta se va despăduchea de securism, suveranism și corupție, iar idealurile lui Navalnîi vor fi la putere. Părinții lui Alexei au venit la mormânt și au fost aplaudați de manifestanți. Toată zona a fost înconjurată de milițieni. Securiști la vedere au filmat toți participanții, că așa e în „democrația” suveranistă, dictatorul obsedat trebuie să controleze tot.

#Predoiu. „Ping-pong cu declarații de Gâgă” numește Sorin Ioniță reacția ministrului de Interne Predoiu la ce a spus anterior vicepreședintele american Vance. „«Statul român trebuie să explice», zice Predoiu, făcând un apel la statul român să explice de ce a anulat alegerile, chestie cam gravă pentru care ne-am cam făcut de râs în Europa și în lume. Chestia e că Predoiu e ministru de Interne și vicepremier, de curând și președinte interimar la PNL, așa că nu merge asta cu «să vină alții să ne explice»”Aici postarea lui Sorin Ioniță.

- Advertisement -

#Enache. Fără legătura cu smiorcăiala ministrului de Interne, remarcăm totuși că săptămâna asta avem o explicație amplă, dată de Președintele CCR, Marian Enache, într-un interviu (singurul) acordat unui site de specialitate. E lung și în legaleză, dar are un background filosofic. Enache e într-o paradigmă nouă și veche totodată, Constituția a fost gândită să aibă mușchi antitotalitari în situații de criză. De citit și meditat. Tot interviul aici.

#RareșBogdan. Rareș Bogdan, europarlamentarul poporului care a tăiat pensiile speciale în 30 de zile și apoi ne-a ținut la curent la tendințele modei la pinguinii din Brusel, se întoarce la fotoliul care l-a consacrat înainte de a fi o figură politică de anvergură globală: invitat permanent la Realitatea TV/Plus. Sorin Ioniță comentează pe FB și face legătura cu Mănăstire, un alt aterizat la un TV extremist din curtea PNL, sperăm că sunt semne ale unei tendințe naturale de despăduchere: „Rareş Bogdan, prim-vice PNL, unul din oamenii prin care Iohannis a îngenunchiat partidul, vine la televiziunea pro-Georgescu. La cealaltă televiziune pro-Georgescu s-a întors şi Silviu Mănăstire, secretar general adjunct PNL în epoca Lucian Bode, sec-gen și cureaua de transmisie în partid a ordinelor de la servicii. Iar noi căutăm explicaţiile fenomenului Georgescu pe sub pat, prin monitorizări TikTok etc., când ele se aflau chiar în interiorul camarilei lui Iohannis”.

#DarkEnlightenment. Rodica Culcer descrie la noi pe site ideologia din spatele lui Trump, o formă de cezarism cu accente tehno: „Povestea este mai veche și își are rădăcinile în ideile unei mișcări sinistre din punctul de vedere al democrației, «Dark Enlightenment» (iluminismul întunecat), susținută de unele medii universitare, bloggeri și podcasteri, dar și de mogulii libertarieni și cinici din Silicon Valley, care vor să stăpânească lumea prin rețelele lor sociale, eliberate de orice fel de reglementări. (…) Un exemplu grăitor în acest sens este Curtis Yarvin, blogger și podcaster de extremă-dreapta care are o influență directă asupra ideologilor lui Trump, în special asupra lui JD Vance. Yarvin consideră democrația liberală un «inamic decadent» care trebuie anihilat. În rândul adepților lor există chiar convingerea că Europa ar trebui lăsată pe seama lui Putin, care o va «scăpa» de democrație și liberalism, grupate laolaltă sub eticheta convenabilă de «stângism», pentru că și Putin, ca și Viktor Orban de altfel, consideră democrația liberală «depășită». Pentru Yarvin și cei care gândesc ca el, cea mai bună formulă de guvernare ar fi un fel de «cezarism» (care evită convenabil termenul de autoritarism) susținut de o oligarhie, care se impune pur și simplu în stat. Adică exact ce ar dori și armata din umbră de rezerviști ai serviciilor vechi și noi care-l susțin pe Călin Georgescu”. Niște concepte fătate de tocilari IT care cred că ei ar trebui să conducă lumea și că oamenii sunt prea proști ca să facă democrația suportabilă. Ce nu știu acești ochelariști e că, dacă democrația liberală dispare, de fapt niște băieți cu mușchi și creier rar vor fi cei care ar conduce lumea și le-ar fura sendvișurile din ghiozdan.

#RăzboiRece: SUA-UE. „Dreapta radicală din SUA nu este angajată într-o mare strategie geopolitică. Ea duce o campanie ideologică împotriva adevăratului său inamic, care nu este nici China și nici Rusia, ci liberalismul. Războiul cultural din SUA s-a extins la nivel global. Administrația Trump urăște liberalii din țară și democrațiile liberale din străinătate. Într-adevăr, «războiul cultural» este un termen prea blând pentru ceea ce SUA provoacă Europei. Mai degrabă este un nou Război Rece care include retragerea sprijinului militar, ridicarea lui Vladimir Putin de la paria la partener, atacuri de propagandă și subversiune”, scrie jurnalistul britanic Nick Cohen, fost editorialist la The Observer și The Spectator, pe blogul său de pe platforma Substrack, „Writing from London”.

#Dați-vă prinși, sorosistilor! Călin Georgescu vrea să interzică „rețeaua Soroș în România” în ipoteza în care ar ajunge președinte. Acu’, sugestia noastră e să facă treaba temeinic, s-o ia de la începuturi și să-l interzică mai întâi pe Viktor Orban, unul dintre primii bursieri Soros din Europa fostă comunistă.

#Jurnalist (r)Turcescu. Robert Turcescu, un mare jurnalist sub acoperire, s-a trezit vorbind despre „toți gândacii aștia care s-au înfruptat din fondurile USAID”. Însă, ironia sorții, Recorder i-a găsit un video în care spunea că tocmai ei, jurnaliștii, au fost ajutați să se „treinuiască” pe banii americanilor de la USAID și Soros în primii ani după Revoluție și ce cool era chestia asta pentru o țară fără școală sau tradiție jurnalistică. Deci, ca să-l cităm, printre „acești neica-nimeni care au primit granturi peste granturi” se numără și Turcescu, trecut azi la tribul fanilor piticului cu pantaloni roșii. Din postura de sinecurist la televiziunea primarului din Voluntari, se cheamă că acum e bursier la mafia gunoaielor din Ilfov, ceea ce e potrivit pentru un gunoi uman.

#TateBrothers. Tot la începutul acestei săptămâni de pomină, Financial Times a bubuit știrea că administrația SUA, prin Richard Grenell, a presat România și pe ministrul de Externe, Hurezeanu, ca restricțiile juridice împotriva fraților Tate, Andrew și Tristan, să fie ridicate. Frații Tate sunt acuzați, pentru cine a uitat, de justițiile din trei țări, România, Marea Britanie și SUA, de sex cu minori, trafic de persoane și spălare de bani, chestii de le face orice cap de familie tradițională în epoca Trump, cum ar veni. Într-o postare pe X, Grenell sugerează că frații Tate sunt „victimele justiției” din România finanțate de USAID. Acum, toată lumea știe că USAID a închis prăvălia în 2007 în România, zicând că gata, am intrat în UE, avem democrația dezvoltată, nu mai e nevoie de ei. Chestie care doar arată cât de proști pot fi uneori americanii, chiar și ăia bine intenționați. Noua conducere SUA vrea să termine USAID și, în lipsă de argumente, inventează povești pentru rednecks republicani. Frații Tate l-au sprijinit și pe Călin Georgescu în campanie, așadar îl așteptăm pe pitic să ne explice ce ciorbă „suveranistă” e asta, când vine Unchiul Sam și-ți spune pe cine să scoatem noi din arest?

#Familia Tradițională în Era Trump. Dacă nu știți cine sunt Tate ăștia: ”Își dă seama din prima seară în Voluntari că a căzut în plasa unor traficanți de persoane, dar e paralizată de frică. Stă, observă, își adună puterile. Tristan o presează să facă clipuri pornografice pentru OnlyFans. E mutată în casa din American Village cu fetele care fac asta pentru frați. Află că sunt iubitele lor. Nu pot vorbi între ele despre asta, altfel Georgiana Naghel le amenință cu bătaia. «Andrew vrea să lase însărcinate mai multe femei, pe care ulterior să le închidă în case. (…) Pe 11 aprilie 2022, seara, se aud bătăi în ușa din American Village. Anna fuge la etaj și se încuie în cameră. I se pare că aude accent britanic și crede că-s frații. Îi e frică că o s-o bată sau o s-o omoare. Era poliția. Primise un telefon de la Ambasada SUA în România. Îi alertase un cetățean american – amica lui era sechestrată într-o casă din Voluntari», declară femeia din SUA în fața procurorilor”. Niște stâlpi ai familiei tradiționale suveraniste, cum ar veni, numai buni să-i iei de gineri (mai multe cazuri și detalii la Luiza Vasiliu aici).

#CuAmericaniiDarHuoTrump. Alexandru Lăzescu, editorialist conservator, are un fel de rant pe Facebook unde se vede agățarea de speranță: poate că Trump face totuși ceva bine. „Este incredibil cum o mulțime de oameni inteligenți au fost fost pătrunși de o adevărată isterie anti-americană doar pentru că au început niște discuții la Riad, doar începutul unui proces, după cum sublinia Marco Rubio, în condițiile în care Europa s-a dovedit complet incapabilă să ofere o alternativă la un conflict care din păcate nu curge deloc în favoarea Ucrainei, și JD Vance le-a spus elitelor europene prezente la München niște adevăruri incomode. Nu mi-e clar dacă e vorba doar de reacții individuale ale unor oameni care nu înțeleg actuala dinamică geopolitică și nu sunt în stare să privească critic starea reală din UE sau e vorba de o campanie coordonată. Câștigătorul, evident, e Rusia, care nu poate decît să se bucure de o astfel de atmosferă” – întreaga postare, aici. Lucian Mândruță i-a lăsat un comentariu foarte bun acolo: „Trump îl ceartă pe Zelenski că a început războiul. Nu e isterie anti-americană să zici că e tâmpit. E bun-simț. Transmite asta și băieților care s-au apucat de suveranism, că se plictiseau la pensia specială!

#NegociereaUS&Kremlin. Potrivit lui Michael McFaul, fostul ambasador US în Moscova, la discuția dintre americani și ruși privind pacea dintre Ucraina și Rusia, concesiile americane față de Putin au fost următoarele: 1) teritoriu ucrainean; 2) Ucraina nu intră în NATO; 3) retragerea soldaților americani din Europa, inclusiv din statele-graniță cu războiul; 4) suspendarea sancțiunilor. Din partea lui Putin – nimic. Adică nimic-nimic, nothingnadanichts. Dacă se adeverește ce scrie McFaul, profesor la Stanford University, atunci nu mai încape nicio îndoială că Donald Trump ne-a vândut pe nimic. Această înțelegere nu va fi acceptată de nimeni din UE și nici nu-i va aduce lui Trump vreun premiu Nobel pentru Pace, așa cum fantazează dementul portocaliu în oglindă. (CL1848 a tradus un articol de Michael McFaul despre Putin în exclusivitate, e aici dacă l-ați pierdut).

#ListaLuiGeorgescu. Oana Gheorghiu a ajuns și ea pe „listele negre”, făcute de țăcăniți, fani Georgescu, și ne spune pe FB: „Mă aflu pe acea listă. Nu am primit, din păcate, vreo bursă Soros. Nu am avut, tot din păcate, vreo finanțare de la USAID. Dar să zicem că unii chiar au beneficiat de burse internaționale. Și ce dacă? Să studiezi la o universitate de top, să înveți de la cei mai buni, să-ți dorești progres pentru tine și pentru țara ta – asta e o crimă? Să fii educat e o vină? Sunt pe acea listă oameni care muncesc, care construiesc, care-și doresc o Românie mai bună. Problema reală nu e doar existența unei liste aberante. Problema e că un om care vrea să fie președintele României amenință români. […] Asta nu e democrație. Asta e fascism.” Oana Gheorghiu a făcut un spital pentru copiii bolnavi de cancer, prin ONG-ul Dăruiește viață!, și se află pe lista lui Călin Georgescu de beneficiari de bani USAID care trebuie eliminați din spațiul public. Călin Georgescu nu a făcut nimic pentru țara asta, în afară de tocat chiar banii USAID când era mai june. De altfel, respectivul program USAID din care a fost plătit piticul trădător Georgescu trebuia să reformeze autoritățile locale din România. Dar cum era făcut și controlat de guvernul securistic al României și doar plătit de americani, diverși securici dubioși ca Georgescu i-au fraierit pe americani organizând multe seminarii și zero reforme. Americanii s-au prins și au închis proiectul peste vreo doi ani. Semn încă o dată că pot fi proști când au de-a face cu borfași balcanici.

#TrumpBullShitSocial. Adevărul lui Trump se scoate din burtă. E și normal, doar s-a declarat buricul pământului. În postarea de pe propria rețea de socializare, TruthSocial (unele glume se scriu singure), în care-l ceartă pe Zelenski că și-a lăsat cetățenii să umble liberi pe străzi și au încurcat tancurile rusești care se plimbau pacificator prin zonă, „bagă mare” în niște cifre legate de ajutorul SUA pentru Ucraina. Să fi fost adevărate cifrele alea, Moscova era azi probabil sub asediu.

#Oglindă-oglinjoară. Parcă doar ca să-i facă viața grea lui Alexandru Lăzescu, dementul portocaliu are și el un rant la adresa lui Zelenski, pe care-l face „un dictator care nu organizează alegeri și are abia 4% în sondaje”. Doar că e fake news și, de fapt, Zelenski e mai popular în Ucraina decât e Trump în America. Adevărul e că dacă pui în oglindă Ucraina și Rusia, democrația celei din urmă atinge niște culmi nemaivăzute de pe vremea lui Stalin. Putin e ales democratic de vreo 20 de ani și ceva și poporul a cerut schimbarea Constituției să mai stea sub tătuc, jurnaliștii se împiedică pe scări și cad de pe clădiri înalte, ofițerii FSB care ies din front beau ceai și subit au infarct, presa liberă cere voie înainte să explice ce realizări mărețe a făcut regimul Putin, iar societatea civilă a prosperat în spațiile gratuite, puse la dispoziție de Kremlin în splendida stațiune Lubianka.

 #AdevărulLuiTrump. Zice Trump că SUA a cheltuit 350 de miliarde „cu războiul din Ucraina”, cu 200 de miliarde de dolari mai mult decât sprijinul european pentru Kiev. Iar Zelenski e un dictator pentru că nu se fac alegeri în Ucraina și, oricum, “o parte din banii pe care i-am trimis sunt dați dispăruți”. Trump e ăla care nu vroia să recunoască rezultatul alegerilor când a pierdut, dar ăsta deja e alt subiect. Problema cu #AdevărulLuiTrump e că-l demontează chiar oamenii din administrația lui. Emisarul special al lui Trump pentru Ucraina, Keith Kellogg, declara cu o săptămână înainte de postarea cu pricina că SUA a cheltuit pentru sprijinul rezistenței Kievului 65,9 miliarde de dolari, dintre care 51 de miliarde au fost cheltuiți de fapt în America, în industria de armament. De altfel, cifrele astea sunt chiar pe site-ul Departamentului de Stat american, aici. Iar contribuția statelor UE la efortul de război al Ucrainei este egal cu cel al SUA, 52 de miliarde doar pentru armament și echipamente militare. Același Kellogg spunea, la începutul lunii, că SUA urmărește fiecare dolar din ajutorul acordat Ucrainei și că niciun ban “nu a dispărut”. Iar Mike Pence, fostul vicepreședinte al SUA, chiar vicepreședintele lui Trump din primul mandat, l-a tras pe mânecă pe buricul Pământului pentru că a spus în aceeași postare că „Ucraina a început războiul”. „Domnule președinte, Ucraina nu a «început» acest război. Rusia a lansat o invazie neprovocată și brutală, care a adus la pierderea a sute de mii de vieți. Drumul către Pace trebuie construit pe Adevăr”, a scris Pence pe rețeaua lui Elon Musk.

#TrumpiștiRomâni. Credeam că e cretinism să fii român trumpist chiar înainte să fie la modă. Ce ziceți, se adeverește că dementul portocaliu e ce ziceam în aprilie 2024? „A fi însă în România trumpist este o alegere cu totul de neînțeles. George Simion, Mihai Neamțu și alți păcălici se dau preocupați de toaletele unisex din America când Trump se pregătește să lase România la cheremul rușilor. Pentru că, de fapt, ei sunt de acord cu ce face Putin Rusiei – fascizarea societății, dictatura, omnipotența Statului. E şi proiectul lor în esență. Doar se feresc să admită proiectul comun pentru că românii au traume istorice legate de Rusia. Tactica Rusiei este mereu să acapareze cuvinte. Aşa cum Stalin proclama URSS bastionul păcii şi de fapt era cea mai militarizată şi agresivă putere a lumii, ăştia de acum zic «suveranism» proiectului lor de acceptare a colonialismului rusesc. A fi trumpist în România nu e o alegere de stil, nu e o opțiune politică oarecare. Este o trădare față de proiectul național românesc.”

Ne vedem săptămâna viitoare.

DE ACELAȘI AUTOR:

Piticul mistic și măgarul vesel

PNRR-ul ăla rău pe care nu-l găsea Ciolacu

Ciolacu și „procedura de selecție” PSD-istă

3 COMENTARII

  1. Problema este ca acesti „suveranisti” anti-liberali portocalii sint de o ipocrizie monstruoasa, si fie ca nu isi dau seama, fie ca nu vor sa recunoasca realitatea, insa ei au ajuns atotputernici financiar (si, mai nou, si politic), tocmai pentru ca a existat liberalismul, care, prin regulile sale, le-a permis sa se dezvolte rapid si masiv, si sa ajunga ceea ce sint astazi dpdv financiar, si chiar politic. Din pacate, in acest proces de dezvoltare, multi dintre ei si-au pierdut moralitatea – fapt pe care, da, liberalismul nu il controleaza suficient…

  2. (cont.)
    Este cam acelasi lucru cu ceea ce spun „suveranistii” galbeni: vrem in Europa, dar nu vrem in Europa!
    Pe de alta parte, cretino-suveranistii de la noi nu realizeaza faptul ca America isi poate permite sa fie „suveranista” in idei, pentru ca ea chiar este suveranista economic, pe cale naturala, de vreo 150 de ani incoace. America nu prea are nevoie de nimeni pentru a exista pe linia de plutire, sau chiar mai sus, pentru ca ea produce mai tot ce are nevoie, si produce suficient (atit calitativ cit si cantitativ) incit sa vinda surplusul la altii, si sa se dezvolte in continuare din acest surplus.
    In schimb, Romania daca este „suverana”, o va lua in bot, pentru ca Romania nu poate produce, nici pe departe, produse;le si serviciile care sa ii permita sa fie „suverana”, si cu atit mai putin produce o plus-productie care sa ii permita sa cumpere ceea ce ii lipseste! Asa ca Huo!!! suveranismului securisto-sereisto-sieist, si Traiasca!!! cooperarea cu UE!!!

  3. (cont.)
    Situatia aceasta a nerecunostintei fata de cei ce i-au format nu se manifesta numai la „suveranistii” americani, ci in mai toate domeniile, si la foarte multi indivizi… Ca exemplu putem lua ceea ce se intimpla in invatamintul romanesc: de 30 de ani si ceva incoace, toti ministrii invatamintului bulverseaza sub o forma sau alta sistemul de invatamint. Mai nou, dl. Daniel David, de buna credinta altfel, incearca alte mucificari ale programei si materiilor scolare, uitind ca si dinsul, ajuns rector la UBB Cluj, s-a format in acelasi sistem de invatamint, cum s-au format si alti oameni de valoare din Romania. Asadar, se pare ca nu programa si curicula sistemului de invatamint sint de vina pt. faptul ca elevii romani obtin rezultate proaste la testele internationale, ci cauzele trebuie cautate altundeva…
    Din punctul meu de vedere, sint si eu un produs al sistemului ceausist de invatamint, dar, lucrind in Romania, si apoi venind in Canada, mi-am dat seama ca nu trebuie sa imi fie rusine cu acel sistem de invatamint. Chiar am constatat ca stiu ceva mai mult decit multi colegi de serviciu, care au trecut prin sistemul de invatamint Nord-American (canadian, american).
    Singurele lucruri pe care pot sa le spun privind compararea celor 2 sisteme sint:
    – sistemul de invatamint romanesc ceausist (si cred ca si cel actual) erau, in general, rupte de realitate… Cu alte cuvinte, nu se facea legatura, la matematica si fizica vorbind, intre materiile si formulele invatate, cu exemple din realitate unde se aplicau acele cunostiinte (formule, calcule, etc.). Apoi, avind in vedere discrepanta rezultatelor intre provincie si oras, este evident ca profesorii care predau la sat (si la periferia oraselor) erau (sint) de o calitate mult mai scazuta decit cei care predau in centrele oraselor mari. La aceste doua cauze trebuie umblat…
    In schimb, cu privire la invatamintul Nord-American, ei bine, acesta lasa mult de dorit la aspectul teoretic: nu se predau teorii, nu se invata formule de calcul, nu se predau materii de baza, foarte necesare in viata (dupa cum cred eu): nu se invata limba latina (la general), nu se invata istoria lumii, etc. Deci nici cei care provin din sistemul Nord-American de studii nu sint foarte competenti.
    Se pare ca sistemul Vest-Central-Nordic European de studii este mult mai aproape de ceea ce ar trebui sa fie, adica de o dezvoltare plenara a elevului / studentului. Din acest motiv, de exemplu, Franta nu prea da doi bani pe cei ce au studiat in Quebec… Samd…
    Deci, ca un alt exemplu: sint foarte multi indivizi in Romania care au trecut prin sistemul comunist de invatamint (inclusiv eu), dar care sint anticomunisti – inclusiv persoane care ne inconjoara in ziua de azi. Conteaza deci modul in care omul judeca, decit modul in care a fost scolarizat… Conteaza foarte mult influenta familiei, poate la fel de mult ca cea a scolii… Deci, daca un om detine principiile corecte ale moralei si eticii, atunci acesta poate extrage din ceea ce invata la scoala exact ceea ce ii este necesar unui om de calitate… Poate ca asta si lipseste scolii romanesti: cursurile de etica si de morala…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -