vineri, februarie 21, 2025
AcasăOpiniiBanditul Putin și bișnițarul Trump

Banditul Putin și bișnițarul Trump

-

Rezumat al războiului declarațiilor din ultimele zile.

După ce, la München, vicepreședintele american Vance și compania au încercat să-l fraierească pe Zelenski cu hârtii băgate la dosar, pe care să le semneze fără sa le citească, Trump i-a propus lui Zelenski să-i dea jumate Ucraina, pământuri și minerale în schimbul a nimic, fiindcă garanții de securitate nu oferă.

Zelenski i-a spus pas.

Trump s-a enervat și i-a cerut să facă alegeri, în ideea că o să scape de el și găsește altul mai dispus la bișniță și vânzare de țară.

- Advertisement -

Ucrainenii i-au transmis că abia așteaptă să facă alegeri, în momentul în care au pace cu adevărat, rușii afară din țară și cetățenii înapoi la vatră. Deocamdată, la ei pică bombe și o parte din țară e ocupată de vecinul terorist.

Până și principalii opozanți, Iulia Timoșenko și Petr Poroșenko, care-l urăsc cu spume pe Zele, spun că o prostie mai mare ca aia cu alegerile într-o țară aflată în război și sub ocupație – n-au mai auzit.

Trump s-a enervat și mai tare și l-a înjurat pe Zelenski, că el i-a dat bani și acu’ îi vrea înapoi.

- Advertisement -

Doar că suma de care vorbește e precum cea împrumutată de la cămătari, umflată de vreo trei ori, ba a mai fost și folosită ca să-și vândă SUA armamentul către ucraineni, așa că s-au făcut publice cheltuielile reale, iar lumea i-a bătut obrazul.

JD Vance s-a enervat și el și a intervenit să repare onoarea lu’ șefu’, care acum e luat de toți drept Idiotul Planetei și cârpa rușilor, dar a zis că pentru asta tot Zele e de vină.

Le-a mai cerut europenilor să ridice sancțiunile impuse Rusiei.

UE i-a spus să și le bage în kur, dar să mai lase loc, că ei mai pun niște sancțiuni. Și că e un nesimțit, fiindcă Europa a dat Ucrainei un ajutor mult mai consistent și nu strigă după bani până nu se rezolvă problema.

Problema, adică Putin, îi transmite lui Trump că-i va acorda privilegiul de a se întâlni cu el la un ceai, dar numai dacă Trump va preda Ucraina și Europa de Est în schimb, plus fostele zone de influență.

Să se bazeze numai pe informații primite de la Sputnik, că doar ei îi spun adevărul, ba l-a mai și miștocărit pe american fiindcă a promis că rezolvă în 24 de ore și a trecut o lună.

Bine, și el a promis că ocupa Ucraina în trei zile și iată, s-au făcut trei ani de când a trecut cu tancurile granițele unui stat suveran, deci nu poți pune bază pe promisiunile ăstora, e clar.

Fostul ministru al Apărării, John Bolton, și fostul vicepreședinte Mike Pence, ambii republicani de-al lui Trump, i-au tras și ei niște palme după ceafă, să-și vină în fire, că e „cel mai puternic om de pe planetă” și se poartă ca un prostovan, repetent la istorie, economie și bun-simț.

DE ACEEAȘI AUTOARE:

11 COMENTARII

  1. Rezumat beton!
    Formatul perfect pentru stiri pe retele sociale. Are umor, informeaza dar nu streseaza. E important ca cititorul sa nu fie stresat, daca se streseaza merge pe canalele (energetice) ale lui cg ca sa-i faca masaj.
    Macron face iar treaba buna iesind sa informeze chiar el poporul despre cele ce se intampla.

  2. ajuns la concluzia ca este bine ca am instrainat mai toate resursele, ca altfel ne trezeam cu un razboi. Sii vorba aia si f….. si cu banii luati!
    Odioase vremi am mai prins. Dar, cand a mai avut Europa 80 de ani de pace si prosperitate?..

  3. Si daca Trump vrea mai multa influenta in Europa? Indiferent de mijloace. Scopul scuza mijloacele. Si face asta printr-o negociere complexa.
    Trump face mai mult decat sa repete niste teme din primul mandat: ameninta ca face NATO irelevanta, cere cresterea contributiei fiecarui stat european, iar pe masura ce tensiunea negocierii creste, ameninta cu retragerea oamenilor sai din bazele din Europa.
    Cu siguranta ca are si niste chestiuni de orgoliu nerezolvate prin vestul Europei si nu se poate nega faptul ca Musk ii ofera o dulce razbunare prin sprijinul de imagine pe care il arata pentru extrema dreapta. Sprijin care probabil e o simpla chestiune de joc de negociere.
    De romani, maestri nu in sah ci in alba-neagra politica, stie acum tot mapamondul. De cateva zile ne tine lidershipul american, demonstrativ, atarnati pe o craca deasupra prapastiei (rusesti). De ce tocmai pe noi? Asezarea geografica si credinta noastra mereu in soarta dar nu in legi si principii.
    Contextul aparitiei lui Trump e unul in care razboiul ar fi urmat sa se termine intr-un mod natural si repede, din cateva motive foarte serioase: tocmai pentru ca rusii s-au plictisit si ei de razboi, si-au luat o bucata de Ucraina, au bucata de Marea Neagra iar ucrainenii sunt la limita resurselor, vointei si puterilor si ar fi acceptat ca pacea ar fi insemnat si pierderi teritoriale. Pe deasupra, ambele parti au obosit, ambele parti deja ar fi demonstrat ce era de demonstrat: ucrainenii s-au aparat vitejeste iar ceilalti ar fi putut spune oricand ca si-au atins obiectivele, ceea ce probabil urmeaza. Ce ar fi lipsit rusilor ar fi fost reintrarea lor pe scena politica internationala pe usa din fata si covorul rosu, fara Haga. Si asta e ceea ce obtin ei prin aceasta negociere. Nu e Haga, e MAGA. E corect? E compromis, justitia Judecatii de Apoi va pune verdictul corect.
    Despre resursele de pamanturi rare, rusii par sa aiba pe ale lor, se gasesc si in Africa, unde e destul pamant lesne de cumparat si lupte mai usoare decat cu ucrainenii.
    Ce urmeaza dupa razboi? Dupa incetarea razboiului ar urma reconstructia a ceea ce ramane din Ucraina. Si evident ca resursele ucrainene ar trebui sa fie puse la produs pentru plata de datorii si reconstructie. E normal si cinstit.
    Aici e nodul “scandalului” cu americanii, care este de fapt o negociere extrem de dura. Cine capata drept legal asupra acestei resurse? Cei ce reconstruiesc, cei ce au sprijinit. Trump vrea “valori comune” cu Europa si, de ce nu, Statele Unite ale Occidentului, cu tot cu Canada, sub un singur rege cu un AI potent.
    Europa vrea Statele Unite ale Europei si propriul AI.
    Fara a lua cu forta din Africa, Canada, Groenlanda, Ucraina, poate si Australia resursele acestea sunt destul de rare. Ghinionista e o tara mica care are astfel de resurse.
    AI are nevoie de resurse vitale pentru ea si impinge lumea in belele in neintelegere. Noii zei, la fel ca cei vechi, au nevoie de sacrificii umane.
    In concluzie, “daca voi nu ma vreti, eu va vreu”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -