marți, octombrie 22, 2024
AcasăOpiniiApel către prim-ministru: Prezentați românilor informațiile despre extremistul George Simion, primite de...

Apel către prim-ministru: Prezentați românilor informațiile despre extremistul George Simion, primite de la Republica Moldova și Ucraina!

-

Alegerile pentru funcția de președinte și Referendumul pentru aderarea la Uniunea Europeană din Republica Moldova au demonstrat încă o dată, dacă mai era nevoie, cât de periculoasă este mașinăria de propagandă și manipulare coordonată de dictatorul Vladimir Putin prin intermediul agenților și trădătorilor din slujba FSB-ului (fostul KGB sovietic).

Moscova a investit masiv – resurse financiare de ordinul milioanelor de euro, resurse umane însumând recrutarea de jurnaliști, politicieni, oameni de afaceri și manipularea a sute de mii de votanți, campanii de dezinformare având ca ținte România, Uniunea Europeană și Maia Sandu – pentru a destructura democrația în formare din Republica Moldova și pentru a păstra cel de-al doilea stat românesc din lume în sfera de influență criminală a Rusiei lui Putin.

Reacția președintei Maia Sandu și a instituțiilor de justiție și de informații ale statului moldovean a fost puternică și a redus mult din răul provocat de agenții Rusiei, însă resursele statului moldovean nu sunt suficiente și nu pot să oprească ofensiva propagandistică a Moscovei.

Situația din Republica Moldova rămâne foarte gravă. Putin nu va ezita să arunce acest stat românesc în război civil, dacă mijloacele de propagandă, corupție și manipulare vor eșua.

- Advertisement -

România trebuie să învețe această lecție, iar Guvernul condus de Marcel Ciolacu–PSD trebuie să implementeze urgent măsurile necesare pentru ca alegerile parlamentare și prezidențiale de la sfârșitul acestui an să nu fie compromise de agenții de influență pe care-i are Rusia în clasa politică, presa și societatea civilă din România.

Sigur, prima condiție ar fi ca însuși Marcel Ciolacu și principalii săi colaboratori din Guvern să se afle în afara oricăror influențe toxice de acest gen…

Ipocrizia ticăloasă și extrem de periculoasă a lui Marcel Ciolacu

În martie 2024, la Digi 24, Marcel Ciolacu a anunțat că a primit oficial documentele care au stat la baza deciziei Republicii Moldova și Ucrainei de a intezice extremistului George Simion intrarea pe teritoriul celor două state.

- Advertisement -

Redăm dialogul purtat de Ciolacu cu jurnalistul de la Digi 24.

Liliana Ruse (jurnalist Digi 24): Ați anunțat că veți cere oficial Moldovei și Ucrainei să spună de ce are George Simion interdicție în a intra în cele două țări. Ați avut discuțiile acestea?

Marcel Ciolacu (premierul României, președintele PSD): Am avut acele discuții, mi-au venit documentele, documentele au un regim secret. Am văzut deciziile, atât a Republicii Moldova, cât și a Ucrainei, de a-și menține interdicția în ceea ce-l privește pe domnul George Simion de a intra în Republica Moldova și în Ucraina. Cred că este un semnal suficient de puternic, un om politic să aibă interzis în acest moment de a intra în două țări vecine.

Liliana Ruse: Ce ne spune acest semnal, care este interpretarea dumneavoastră?

Marcel Ciolacu: Nu-mi cereți să divulg lucruri pe care nu am voie să le vorbesc! Este o decizie administrativă întemeiată. Ține inclusiv de unirea României cu Republica Moldova, și bănuiesc că România n-a vrut să se unească și cu Ucraina!…

Pesedistul Ciolacu și extremistul Simion
Marcel Ciolacu și prietenul său George Simion / FOTO: Inquam Photos – Sabin Cirstoveanu

Ipocrizia lui Ciolacu este evidentă.

În primul rând, afirmația că respectivele documente ar avea un regim secret este falsă. În România nu există legislație prin care să se decidă că o comunicare oficială primită de primul-ministru de la state terțe este secret de stat. O astfel de comunicare oficială devine secret de stat doar dacă intră în administrarea unui serviciu secret sau este clasificată printr-o decizie guvernamentală ca fiind secret de stat.

În al doilea rând, Ciolacu e ipocrit pentru că insistă pe falsa afirmație că interdicția primită de extremistul George Simion de la Republica Moldova și Ucraina ar fi o „decizie administrativă”.

Nu, interdicția de a intra pe teritoriul celor două state, adoptată împotriva lui Simion, nu este o „decizie administrativă”, ci este – înainte de toate – o decizie politică și confirmată de mecanismele de securitate și justiție ale celor două state. Așadar, și o decizie juridică.

Pentru Ucraina și Republica Moldova, extremistul George Simion este un agent de influență al Rusiei lui Putin și prezintă un pericol grav pentru securitatea și stabilitatea internă ale celor două state.

Marcel Ciolacu știe foarte bine aceste adevăruri, însă este îmbătat de ideea stupidă și foarte periculoasă că prezența lui George Simion în turul 2 al alegerilor prezindețiale i-ar asigura victoria.

Total eronat și foarte periculos!

Nimeni nu garantează că extremistul George Simion nu va fi ajutat să obțină victoria de forțele pro-Putin din România, inclusiv de mașinăria de propagandă și de serviciile secrete din slujba Rusiei.

Ciolacu joacă un fel de „ruletă rusească”, mizând pe o așa-zisă victorie care i-ar fi oferită de prezența lui Simion în turul 2 la alegerile prezindețiale. Dacă în PSD mai există oameni cu mintea întreagă, le-ar fi de mare folos să-i explice lui Ciolacu la ce pericole expune țara.

O asemenea siguranță a lui Marcel Ciolacu, că va câștiga 100% finala prezidențială împotriva unui George Simion susținut puternic de ruși, ar fi realistă doar dacă însuși președintele PSD, premierul României, s-ar afla în relații speciale – evident, secrete – cu Federația Rusă…

Ce trebuie să facă, în regim de urgență, prim-ministrul Marcel Ciolacu

Pentru a elimina orice suspiciune și a ține Româna departe de pericole majore, prim-ministrul PSD, Marcel Ciolacu, trebuie să comunice, în regim de urgență, informațiile pe care le-a primit de la Republica Moldova și Ucraina despre interdicția aplicată extremistului George Simion de a intra pe teritoriul celor două state. Altfel, se poate înțelege că Marcel Ciolacu îl protejează pe „omul rușilor”, ceea ce crește nivelul de suspiciune.

Situația extrem de tensionată din Republica Moldova, inclusiv riscul izbucnirii unui război civil, solicită din partea Guvernului României o reacție imediată, dură și eficientă împotriva celor care acționează în slujba Rusiei și împotriva statutului României de membru al Uniunii Europene și al NATO.

Ciolacu trebuie să renunțe la ipocrizia ticăloasă și la miștocăria de covrigar, atunci când discută despre George Simion, pe care ba îl laudă („Nu-l văd fals când vorbește de România și că-și iubește țara”, declarație făcută la în octombrie 2024), ba se face că nu există („Îmi cer scuze că nu l-am atacat pe domnul Simion, dar nu e preşedintele României şi nici nu o să fie” – august 2024).

Baronii care conduc PSD trebuie să-l determine pe Ciolacu să-și asume ieșirea din acest joc extrem de periculos pentru România – împingerea extremistului Simion în turul 2 al alegerilor prezidențiale – și să comunice românilor, în regim de urgență, informațiile pe care le-a primit de la Republica Moldova și Ucraina despre interdicția aplicată extremistului George Simion de a intra pe teritoriul celor două state.

Dacă George Simion va fi ales președinte al României – și trebuie să înțelegem că această variantă nu mai este defel fantezistă, după cele comise de agenții lui Putin în Republica Moldova –, va fi sfârșitul democrației românești, dar și sfârșitul PSD-ului, cu toată cohorta lui de baroni, sinecuriști și alți profitori ai banilor publici și europeni.

Democrația vă mai dă o șansă, PSD-iștilor, aceea de a vă apăra în instanță, însă dictatura vă execută fără judecată!

Gândește-te bine ce faci, Ciolacu!

Sau faci ceva mult mai grav, ceea ce nouă ne scapă?!

Sau democrația este un moft care te încurcă și pe tine, așa cum îl încurcă și pe George Simion, iar modelul mafiot rusesc îți face cu ochiul?!

„Puciul de la CCR”, executat exact de oamenii PSD la comanda evidentă a lui Marcel Ciolacu, este un semnal de alarmă în acest sens: liderul PSD se joacă de-a Lukașenko, dictatorul din anticamera lui Putin.

Pentru a ieși din acest scenariu de coșmar, ai o singură soluție, Ciolacu: desecretizează acum informațiile pe care le-ai primit de la Republica Moldova și Ucraina despre interdicția aplicată extremistului George Simion!

Altfel, vei fi și vei rămâne protectorul „omului rușilor”!

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -