vineri, octombrie 11, 2024
AcasăPublicitate(P) Împrumuturi personale: ce trebuie să știți

(P) Împrumuturi personale: ce trebuie să știți

-

Atunci când vine vorba de consolidarea capacității pentru proiecte mari, cu utilizare intensivă de capital, majoritatea clienților preferă să solicite împrumuturi personale în locul unui împrumut rapid de la un creditor online, din cauza duratei perioadei de împrumut și a sumei pe care o pot accesa.

Deși împrumuturile online oferă adesea acces rapid la numerar, acestea au adesea o limită mai mică decât împrumuturile bancare personale și au perioade de rambursare mai scurte, ceea ce le face mai puțin preferate de creditori.

Prin urmare, atunci când aveți nevoie de bani pentru o urgență sau pentru a finanța o afacere sau renovarea locuinței, luați în considerare un împrumut personal de la banca dvs. Din acest motiv, aveți nevoie de un scor de credit bun și de o dovadă solidă a veniturilor pentru a vă crește șansele de accesare a acestor împrumuturi.

Iată câteva sfaturi importante care vă pot ajuta pe măsură ce aplicați pentru un împrumut personal!

- Advertisement -

Sfaturi importante de care trebuie să țineți cont atunci când solicitați un împrumut personal

Ori de câte ori solicitați un împrumut personal sau imprumut rapid pentru a acoperi o urgență sau pentru a investi într-un proiect de vis, principalele lucruri la care vă gândiți sunt costul împrumutului și cum să îmbunătățiți succesul cererii dumneavoastră.

Trebuie să înțelegeți cerințele creditorilor pentru fiecare împrumut și cum să navigați printre aceste cerințe pentru a vă îmbunătăți șansele de succes. Iată câteva lucruri pe care ar trebui să le aveți în vedere!

1. Înțelegeți scorul dvs. de credit!

Înainte de a începe să calculați orice cifră, verificați-vă scorul de credit! Ratele procentuale anuale (APR) pentru împrumuturile personale pot varia foarte mult, în principal în funcție de scorul dvs. de credit, de la puțin mai puțin de 8% la 35,99%. În general, un scor de 580 sau mai mic este clasificat drept credit teribil, în timp ce un scor de 800 sau mai mare vă plasează în intervalul de rate pentru împrumuturi personale cu credit excelent. Un credit slab face mai dificilă acordarea unui împrumut. APR-urile mai mari duc la rate mai mari.

- Advertisement -

Este posibil ca creditorii să nu fie dispuși să vă ofere mai mulți bani sau să vă ceară să rambursați împrumutul mai repede. Cu toate acestea, șansele dvs. de a obține o rată scăzută a împrumutului personal și o sumă mai mare a împrumutului sunt sporite dacă aveți un scor de credit ridicat. De asemenea, este mai probabil să fiți eligibil pentru durate de rambursare de până la șapte ani, spre deosebire de termenul tipic de cinci ani disponibil pentru debitorii cu scoruri de credit mai mici.

2. Calculați cifrele!

Înainte de a solicita un împrumut, evaluați suma pe care doriți s-o împrumutați! Acest lucru va influența rata dobânzii care vă este oferită, rata lunară și costurile inițiale percepute de instituția de creditare. Comisioanele de inițiere, care sunt în mod normal scăzute din sumele împrumutate, sunt evaluate de anumiți creditori de împrumuturi personale și pot depăși 10% din suma împrumutată.

Odată ce ați stabilit suma pe care doriți s-o împrumutați, utilizați un calculator de împrumuturi personale pentru a face câteva calcule! Dacă obiectivul dvs. este să achitați suma cât mai curând posibil, încercați fie perioade mai scurte, fie termene mai lungi pentru a vedea ce funcționează cel mai bine pentru dvs.!

3. Examinați criteriile creditorului și adunați documente!

Odată ce ați decis cât de mult doriți să împrumutați, va trebui să știți ce este necesar pentru a fi aprobat de o companie de finanțare personală. Fiecare finanțator poate avea diferite criterii de aprobare și ar putea solicita o serie de documente înainte de a decide dacă își asumă un risc în ceea ce vă privește ca împrumutat.

Creditorii de împrumuturi personale evaluează de obicei scorul dvs. de credit, veniturile și datoriile pentru a determina dacă vă încadrați în criterii. Unele instituții financiare vă pot evalua, de asemenea, istoricul de angajare sau educația.

  • Scorul de credit și raportul. Majoritatea furnizorilor de finanțare personală solicită un credit corect, dar există alternative pentru persoanele cu un credit slab. Dosarul dvs. de credit poate fi, de asemenea, evaluat pentru a determina dacă există probleme semnificative, cum ar fi falimente sau condamnări anterioare. Atunci când vă examinează documentele, unii finanțatori vor lua în considerare și alte criterii, precum studiile și experiența profesională.
  • Raportul datorii/venit. Creditorii iau în considerare alte rambursări lunare ale datoriilor pe care le efectuați în raport cu veniturile dvs. lunare brute. Acesta este denumit raportul datorie/venit, iar dacă este prea mare, este posibil să nu vi se aprobe suma solicitată.
  • Venitul și fluxul de numerar. Venitul dvs. indică probabilitatea ca dvs. să puteți acoperi plățile aferente împrumutului. Finanțatorul va fi mai probabil să vă aprobe împrumutul dacă câștigați mai mult și aveți o sursă constantă de flux de numerar. Co-semnatul cu cineva poate crește suma pentru care sunteți aprobat, dar creditorii nu acceptă întotdeauna acest lucru.
  • Garanții. În timp ce majoritatea împrumuturilor personale nu sunt garantate, unele instituții financiare pot oferi soluții garantate. Garanția este un alt termen pentru un bun, cum ar fi o mașină, bijuterii sau o colecție de artă plastică. Un împrumut garantat poate avea rate ale dobânzii ușor mai mici, dar veți pierde bunul dacă nu reușiți să rambursați datoria.

Ca parte a procedurii de aprobare a împrumutului personal, vi se va solicita să prezentați dovezi pentru a valida datele furnizate în cererea de împrumut. Anumite instituții financiare pot fi în măsură să verifice aceste informații în mod electronic, însă majoritatea vă vor solicita să le prezentați.

1. Dovada identității. De obicei, creditorii vă vor recunoaște certificatul de naștere, certificatul de cetățenie, permisul de conducere, pașaportul, cardul de securitate socială sau un act de identitate emis de guvern.

2. Dovada venitului. Dacă sunteți freelancer, puteți prezenta un cec de salariu, extrase bancare sau declarații fiscale.

3. Dovada reședinței. Creditorii vor să știe dacă aveți o adresă verificată și unde locuiți de ceva timp. Aceștia pot solicita copii ale facturilor de utilități, ale contractelor de leasing sau de închiriere sau ale documentelor privind impozitul pe proprietate.

Gânduri finale

A fi luat în considerare pentru un împrumut personal este o procedură relativ ușoară. Vă puteți crește șansele de aprobare luând câteva măsuri din timp. Eforturile de bază, cum ar fi cunoașterea scorului dvs. de credit, precum și cunoașterea criteriilor creditorului, fac diferența între aprobarea sau respingerea unui împrumut.

Petreceți timp cercetând și comparând creditorii pentru a identifica cele mai bune rate și condiții pentru situația dvs. financiară particulară! Odată ce ați primit aprobarea pentru un împrumut, fiți atent la literele mici de pe documentele de împrumut pentru a vă asigura că vă înțelegeți cerințele și obligațiile, astfel încât să evitați să rămâneți blocat cu o datorie pe care nu o înțelegeți pe deplin!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -