miercuri, octombrie 9, 2024
AcasăNewsVIDEO. Moțiune de cenzură a USR la adresa Guvernului Ciolacu. Elena Lasconi:...

VIDEO. Moțiune de cenzură a USR la adresa Guvernului Ciolacu. Elena Lasconi: „Hai să vedem cât curaj aveți, domnule Ciucă!”. Dar Ciucă deja s-a pitit: „Un exerciţiu neserios”

-

Președinta USR, Elena Lasconi, anunță că USR vrea moțiune de cenzură contra Guvernului Ciolacu. Ea i-a adresat un mesaj președintelui PNL, Nicolae Ciucă, să se alăture moțiunii de cenzură, însă „ostașul fără oaste” a bătut deja în retragere: zice că PSD e „un pericol la adresa democrației”, dar nu e momentul ca Guvernul PSD-PNL să pice!

Prin anunțarea moțiunii de cenzură, Elena Lasconi a dat șah, de fapt, conducerii PNL. Ea a folosit și o expresie plastică: „Hai, semnați moțiunea de cenzură a USR! Altfel, rămâneți ipocriți, mincinoși, cu comportament de amante care știu că sunt înșelate, care își mai iau și o smetie peste ceafă, dar care rămân în relație, adică la guvernare, pentru bani și privilegii. Haideți cu semnătura!”

Complet părăsit de curaj și incapabil să se desprindă din brațele PSD, Nicolae Ciucă a dat-o la întors: „Eu sunt un om serios, nu dau curs unor demersuri politicianiste şi neserioase, când ţara este în pericol să fie acaparată de PSD”.

Elena Lasconi a revenit: „PSD a distrus economia, acum dorește să distrugă și democrația. PNL-iști, aveți câteva ore să le arătați românilor de partea cui sunteți – de partea poporului sau de partea lui Marcel Ciolacu?! Câteva ore!”

- Advertisement -

Mesajul Elenei Lasconi: „Comportament de amante care știu că sunt înșelate, care își mai iau și o smetie peste ceafă, dar care rămân în relație, adică la guvernare, pentru bani și privilegii”

„Am cunoscut mii de soldați, am fost și în teatrul de operații din Afganistan și sunt mândră de militarii noștri. Sunt pricepuți și curajoși.

Domnul Ciucă e politician si vrea să ajungă primul ostaș în fruntea țării. Hai să vedem cât curaj aveți, domnule Ciucă!

Sunt pe drum înspre Parlament, ca să lucrez împreună cu colegii mei la moțiunea de cenzură prin care să dăm jos Guvernul, în frunte cu Ciolacu.

- Advertisement -

Hai cu curaj, cu onestitate și respect! Faceți din cuvintele astea fapte! Semnați moțiunea de cenzură a USR!

Altfel, rămâneți ipocriți, mincinoși, cu comportament de amante care știu că sunt înșelate, care își mai iau și o smetie peste ceafă, dar care rămân în relație, adică la guvernare, pentru bani și privilegii. Haideți cu semnătura! Ne vedem la Parlament!”

Răspunsul lui Nicolae Ciucă: „Nu dau curs unor demersuri politicianiste şi neserioase, când ţara este în pericol să fie acaparată de PSD”

„Astăzi suntem la guvernare cu PSD pentru că USR a decis în 2021, după 6 luni de guvernare cu PNL, să părăsească guvernarea şi să depună moţiune de cenzură, împreună cu AUR. Astăzi, vedem acelaşi exerciţiu neserios al aceluiaşi actor, USR, condus de doamna Lasconi. Anunţă o moţiune de cenzură din maşină, fără un text, fără discuţii cu noi. Spun asta pentru că şi dumneaei ar trebui să ştie, ca şi mine, că actuala configuraţie parlamentară nu ne permite un guvern de dreapta, pe care mi-l doresc.

Eu şi PNL luptăm cu un pericol real, PSD, un pericol la adresa democraţiei. O invit public pe doamna Lasconi şi USR la sediul PNL să discutăm despre viitor. Dacă vrem să avem democraţie şi nu dăm foc ţării, ci luptăm cu raţiune şi forţă împotriva abuzurilor, eu sunt un om serios, nu dau curs unor demersuri politicianiste şi neserioase, când ţara este în pericol să fie acaparată de PSD.

Mai sunt două luni până când vom avea un nou guvern, legitimat de votul românilor. Până atunci, mediul economic din România îşi doreşte lideri responsabili, pensionarii au nevoie de pensii, familiile au nevoie de siguranţă, iar instituţiile trebuie să funcţioneze.”

Replica Elenei Lasconi: „Nu mai puteți să mai mergeți braț la braț cu PSD și să spuneți că sunteți urmașii Brătienilor!”

„România se află într-un moment de răscruce. Noi, la USR, am vorbit de fiecare dată despre pericolul pe care îl reprezintă acest partid, PSD, născut din rămășițele Partidului Comunist. Noi, la USR, am vorbit de fiecare dată despre pericolul pe care îl reprezintă acest partid, care dorește să acapareze întreaga putere a statului și să calce în picioare democrația.

PSD a distrus economia, acum dorește să distrugă și democrația. Cum fac ei asta? Simplu, deja cred că știe toată lumea, știu toți românii, pun din pix la conducerea unor instituții oameni care le datorează totul, funcția, banii, cariera, acestui partid PSD și apoi, în momentele importante, fac jocul PSD-ului. Practic, calcă în picioare legi, calcă în picioare Constituția, statul de drept și democrația. PSD calcă în picioare dorința românilor de a trăi într-un stat de drept.

Decizia recentă a CCR arată că ADN-ul PSD-iștilor este neschimbat, fie că la conducere a fost Iliescu, Năstase, Geoană, Ponta, Dragnea sau Ciolacu.

Tocmai de aceea, USR lucrează – chiar acum lucrăm – la textul moțiunii de cenzură, prin care să dăm jos acest guvern incompetent și corupt.

Cerem tuturor forțelor democratice parlamentare, forțelor de dreapta, să se alăture în demersul nostru pentru a oferi românilor o guvernare predictibilă, democratică, care să-și dorească să facă bine pentru țară.

Și un mesaj special pentru foștii noștri parteneri de la PNL: aveți câteva ore să le arătați românilor de partea cui sunteți – de partea poporului sau de partea lui Marcel Ciolacu?! Câteva ore! Știu că este greu să te îndepărtezi de pungile cu bani de la Guvern, mai ales că toți primarii din țară așteaptă ceva, ca să poată să vă sprijine în această campanie electorală.

Dar să nu uităm că PNL a făcut foarte multe lucruri bune în istoria României, în urmă cu 100 de ani. Nu puteți să mai mergeți braț la braț cu PSD și să spuneți că sunteți urmașii Brătienilor!”

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Cei 4+1 membri ai CCR care au hotărât că Ciolacu trebuie să fie președinte fără adversar în turul 2. Curtea face jocul PSD pe față: forțează o finală Ciolacu – Simion, prin eliminarea Dianei Șoșoacă

Ciolacu se face că și-a găsit diplomele, dar nu le arată! Trebuie să-l credem că a luat 7,03 la Bac și 9 la licență. Analfabetul: „Să închidem acest circ care la început l-am crezut că este unul pur și simplu într-o limită normală!”

* VIDEO. S-a format Alianța Forțelor de Dreapta: FD – PMP – AD – PNȚMM. Ludovic Orban: „Duceţi-mă în turul 2 şi-l bat pe Ciolacu de-i sună apa-n cap!”

Cristian Preda a citit cartea lui Ciucă pentru „a te scuti pe tine de un chin”. Greșeli penibile într-un volum moșit 5 luni și promovat cu 2,5 milioane de euro din bani publici

* Răzbunarea nebunească a lui Geoană: îl acuză pe un jurnalist că vrea să-l asasineze pe procurorul general al Bulgariei! Ca ultimul bârfaș de mahala, fostul șef al PSD a ventilat o minciună debitată de „Șoșoacă Press de Bulgaria”

* Iohannis şi-a decorat liceul la care a predat, dar și pe cel al nevestei! Doar 5 colegii din țară au avut acest privilegiu, Sibiul este singurul județ cu două

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -