duminică, noiembrie 24, 2024
AcasăNewsLiberalii reiau rețeta din 2020: Ciucă anunță că „PNL vrea guvernare de...

Liberalii reiau rețeta din 2020: Ciucă anunță că „PNL vrea guvernare de dreapta după alegeri“ și că ar fi început dialogul cu toate forțele politice de acest fel! Dar cine-i mai crede?!

-

Nicolae Ciucă, președintele PNL, a ieșit joi cu o declarație surprinzătoare, dar destul de puțin credibilă: a anunțat că vrea guvernare de dreapta după alegeri și că a deschis negocierile cu forțele politice de acest fel – adică, practic, cu USR-ul. Liberalii s-au decredibilizat total însă după ce în 2020 au făcut exact aceleași promisiuni, iar în 2021, după ce au provocat o serie de scandaluri în coaliția cu USR, au adus PSD-ul la guvernare.

Afirmațiile lui Ciucă vin la doar câteva săptămâni după ce, la o conferință a oamenilor de afaceri, spusese că PNL și PSD s-au înțeles să guverneze împreună până în 2036.

Acum, președintele liberalilor afirmă: „Am deschis dialogul pentru o astfel de punere laolaltă a forţelor politice de dreapta. Partidul Naţional Liberal este cea mai puternică forţă politică de dreapta din România şi atunci disponibilitatea la dialog este către toate forţele politice de dreapta“. Acesta a fost răspunsul lui Ciucă atunci când a fost întrebat, joi, dacă va sta la masă cu Elena Lasconi, Ludovic Orban și alți lideri ai partidelor de dreapta tot așa cum a stat Marcel Ciolacu la masă cu Victor Ponta și Mircea Geoană.

Nicolae Ciucă a adăugat: „Am discutat permanent în această perioadă şi vom continua să discutăm. Este o perioadă de vacanţă. Fiecare dintre partenerii noştri sunt plecaţi sau, mă rog, fiecare cu problemele sale. În momentul în care găsim o aliniere a timpului, a disponibilităţii, vom avea. (…) Putem să discutăm pentru un proiect politic care să vizeze o linie de abordare comună pentru tot ceea ce înseamnă campania electorală pentru prezidenţiale şi parlamentare”.

- Advertisement -

Liderul PNL a dat-o însă cotită când a fost întrebat dacă se mai ia în calcul guvernarea cu PSD și după alegeri: „Am reiterat de fiecare dată când am fost întrebat pe acest subiect. În acest moment este prematur să anticipăm rezultatele alegerilor. Se vor încheia alegerile şi vom vedea care este rezultatul, ceea ce îşi vor dori românii de la partidele politice din România. Atât timp cât Partidul Naţional Liberal este dispus la dialog pentru a putea să agreăm un proiect comun pe dreapta, atunci intenţia este să avem o guvernare de dreapta“.

Ținând cont de faptul că Nicolae Ciucă – un general plagiator, pensionar special de la 52 de ani care a folosit instituțiile statului ca să blocheze ancheta academică în privința tezei sale de doctorat – a fost om de bază în coaliția cu PSD în ultimii trei ani, declarațiile de acum trebuie luate cu foarte mare prudență. Practic, președintele PNL spune ceea ce vrea să audă electoratul de dreapta, pe care liberalii riscă să-l piardă după ce l-au trădat în 2021.

Așa cum s-a demonstrat și atunci, actuala conducere a PNL nu are absolut nicio problemă să ceară voturile promițând ceva, pentru ca apoi să facă exact opusul lucrurilor promise.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

Încolțit, Pieleanu demisionează de la SNSPA. Foste studente îl indică drept „un prădător sexual mai periculos decât Bulai“. Se cere anchetarea „sondorului“ PSD

VIDEO. Ziua în care Porcul-de-la-catedră a fost zdrobit: făcut de râsul țării, dat afară din facultate, cercetat penal, și-a cerut pensionarea. Abuzurile sexuale scârboase ale prof. univ. dr. Alfred Bulai. De mulți ani le cerea studentelor să se dezbrace în fața lui și le amenința cu „șarpele”

VIDEO. „Socialiștii de caviar“: Grindeanu, filmat când își ascundea ceasul scump în buzunar, înainte de filmare. „Îl am de mult, are încuietoarea stricată!“

Ciolacu s-a dat de gol: deficitul bugetar al României pe 2024 va fi de peste 8%, și nu de 5%! Aritmetica l-a doborât pe impostorul mincinos

„Noul Caritas“, în centrul Capitalei: sute de fraieri stau la coadă pentru a se înscrie la „apartamentele de 35.000 de euro fără dobândă“ promise de George Simion și AUR

Furioasă, Carmen Dan dezvăluie: Dăncilă știa ce pregătește Dragnea pe 10 august 2018! PSD și serviciile călăresc România, liderii își pun șefii în Poliție, premierii sunt aleși pe criterii de loialitate sau SRI

Sistemul petrece la ziua lui Tucă: Geoană, Ciolacu, Ponta, Dungaciu… Conspiraționiști, rusofili și prieteni ai Chinei

10 COMENTARII

  1. Iar se rupe PCR-ul 😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

  2. Niste mincinosi ordinari, nici o jena sa spuna una si sa faca alta, iar la un ,,general” ai alte pretentii. Daca le spunea Rares Bogdan, mincinosul patentat al pnl-ului, mai ziceam, dar domnul general … ar trebui sa aiba o altfel de onoare. Ma gandesc. Cred c-ar trebui sa-si schimbe si chestia aia ,,prin noi insine”, adaugand: insusindu-ne.

  3. Profita ciucalaul de scandalul de la stefan gheorghiu,sa santajeze partenerul de guvernare,nimic mai mult!Nimeni din opozitie nu a confirmat nimic,dupa ce ciuca si-a chemat slugile din presa sa ii ia breaking news-urile de bune ,singurel ,in Modrogam!Avea o fara asa de convingatoare,incat nici ciorile de pe gardul peneleului nu-l credeau!

  4. Eugen Radulescu

    „Eu am blestemat întreaga clasă politică a României, care a înhățat puterea după ce sute de tineri s-au jertfit în decembrie 1989.

    Clasa politică a rezolvat câteva lucruri :

    1. A furat până a crăpat. Cei mai mulți dintre ei foști (foști ?) securiști sau nomenclaturiști, care au făcut averi colosale, jefuind fără rușine țara.

    2. S-au asigurat că nimeni nu are să le tulbure îmbuibarea, construind un sistem de legi și un aparat « de drept » care, ce să vezi, constată că se tot prescriu faptele criminale ale jefuitorilor banului public.

    3. Au inventat un sistem de pensii cum nu mai există nicăieri pe fața pământului, ca să se poată bucura de cât au jefuit cât mai mulți ani, cel puțin 30 de ani fiecare, în care să încaseze și pensii de 20-30-50 de ori mai mari decât pensia medie.

    După atâta efort, evident că nu au mai avut timp și resurse pentru prostii precum o infrastructură care să nu transforme în calvar orice deplasare prin țară. Idioții pot să stea, bine mersi, pe drumuri cu o bandă pe sens sau în trenuri care merg cu viteză medie de 30 km/oră.

    Vom avea, posibil, o autostradă care să treacă peste Carpați, dar probabil doar atunci când vom sărbători 100 de ani de la căderea lui Ceaușescu. Deocamdată, avem alte treburi.

    Am ajuns de la 0 la peste 50% din PIB datorie publică, iar guvernanții ne explică ce bine va fi dacă reducem deficitul de la 8% din PIB în 2024 la 3% din PIB prin 2030-3040.

    Că între timp mai sunt câțiva stăpânitori care încă nu au pensii speciale, o mai fi ceva de furat din banii Uniunii Europene, care poate să se facă că nu observă, cât timp e război în Ucraina. Până atunci, datoria publică poate ajunge și la 100% din PIB.

    Ghinion, cum ar spune un cunoscut personaj. Iar această datorie publică nu a servit la NIMIC. 130 km pe șosea în 5 ore! Atât s-a putut“

  5. Viitoarea legislatura va fi condusa de catre PNL si USR plus minoritatile daca aritmetica Parlamentara ii ajuta sa faca asta .Majoritatile Parlamentare mari de peste 60 de procente nu pot explica nepunerea in practica a deciziilor UE de importanta extrem de mare.Romania deja a facut multi pasi in directia pe care UE o anticipeaza dar daca se intra cu bocancii in sistemul actual politicul va avea mari probleme si tara poate intra in haos.Din acest motiv este necesara guvernarea tarii de catre PNl impreuna cu noul USR. ?Asadar USR plus PNL si minoritatile nu vor depasi cu mult 51 de procente vot in noul Parlament lăsind in opozitie AUR si PSD care oricum se simt extrem de bine acolo .Ceilalti nu vor intra in noul Parlament daca decid sa mearga singulari in alegeri .Ateptam ca PNL sa ofere Romaniei , pe model Harris ,aparitia unei doamne la sefia Statului .Poate modelul Cuza va fi reeactivat si atunci PNL -Ciuca vor fi iertati de toate pacatele .

  6. Marcel Ciolacu si Nicolae Ciucă nu sunt politicieni seriosi. Ei clamează necesitatea unor reforme care să ducă reducerea deficitului bugetar , dar nu au facut nimic pentru aceasta desi cu o majoritate de peste 65% în Parlament aveu posibilitatea de a demara reorganizarea administrativă, cu atât mai mult cu cât au existat si initiative legislative in acest sens, la care cei doi popândăi nu au dat curs. Este vorba de proiectul de lege propus de Vlad Benga, deputat USR, privind reorganizarea administrativ-teritorială a României, prin comasarea satelor și reducerea numărului de județe:
    (Vezi: https://www.cdep.ro/proiecte/2023/400/30/3/pl197.pdf)
    Ce credibilitate mai are guvernul de coalitie PSD-PNL care cu o majoritate parlamentară de peste 70%, nu a avut curajul să facă reformele interne atât de necesare si să renunte la centralizarea excesivă care a devenit o frână în calea progresului economic, iar acum vine din nou să ceară votul românilor cu aceleasi promisiuni pe care nu le-au onorat.
    România are nevoie de reforme structurale profunde care să conducă la reducerea cheltuielilor de funcţionare a statului, precum:
    -Reducerea numărului de ministere la 15-16, la fel cum este in Franţa şi Germania;
    -Desfiinţarea agenţiilor şi instituţiilor care nu sunt neapărat necesare, atribuţiile lor putând fi preluate de alte instituţii, simultan cu o descentralizare reală;
    -În administraţia locală, păstrarea acelor primării care servesc peste 8.000 de cetăţeni, şi comasarea celorlalte;
    -Reducerea numărului de judeţe de la 40 la 8, echivalente cu regiunile de dezvoltare;
    -Înlocuirea instituţiilor care servesc acum cetăţenii prin numerosi funcţionari, cu aplicaţii informatice care funcţionează nonstop, online.
    România este singura ţară din Uniunea Europeană care nu a făcut reforma administrativ-teritorială . Noi încă ne conducem după legi comuniste din 1968, adică centralism democratic-socialist, în plin capitalism democratic-european. Ori acest centralism este o frână a dezvoltării economice. Prin regionalizare s-ar desfiinţa foarte multe structuri inutile populate cu tot felul de nepotisme. Un alt avantaj este decimentarea reţelelor clientelare construite in timp de peste 50 de ani. Dacă s-ar sparge astfel de strcturi, s-ar crea şansa ca România să renască administrativ ca ţară.
    De aceea, trebuie recurs la o restructurare a acestor unități administrativ- teritoriale pentru ca structurile respective să fie compatibile cu cele europene, să devină funcționale si eficiente economic, deoarece in prezent cele mai multe dintre judete sunt adevărate feude pentru baronii locali. Trebuie in sfârsit să fie realizată regionalizarea, dar nu formal asa cum o avem acum, cu ADR-uri (Agentii de Dezvoltere Regională) ca organizații nonguvernamentale, ci cu regiuni administrative funcționale, cu forță juridică, adică să poți merge direct la Bruxelles să depui proiecte pe bani europeni fără să mai fi nevoit să treci prin București.
    Există două căi de a face regionalizarea. Prima este mai complicată si presupune revizuirea constitutiei si introducerea categoriei administrative de „regiune” in legea fundamentală. A doua cale este mai simplă si se poate face fără modificarea constitutiei , printr-o lege organică in care să fie prevăzută comasarea mai multor judete in structuri administative mai mari. Aceasta se poate face mai simplu prin reducerea numărului de judete si păstrarea denumirii de „judet” prevăzută in actuala constitutie. Este modelul Poloniei care a făcut regionalizarea in 1999 prin comasarea celor 49 de voievodate existente (similare cu judetele de la noi) in 16 mari voievodate pentru a corespunde cerintelor Uniunii Europene.
    De asemenea, la noi există un număr de 3.228 UAT -uri (unităti administrativ-teritoriale) reprezentate de orase si comune dintre care cel puţin 1.000 nu-şi pot asigura din venituri proprii, cheltuielile de funcţionare şi cu atât mai putin să ofere servicii minimale pentru viaţa cetăţenilor, precum salarii, iluminat public, gospodărire, etc. Toate stau cu mâna intinsă si se bazează pe transferuri de la bugetul central sau de la bugetul judeţean.
    În România sunt 2862 de comune din care 2.390 au sub 5.000 de locuitori, iar 891 n-au nici măcar 2.000 de suflete.
    Avem de asemenea 216 orașe din care 117 au sub zece mii de cetățeni. Acestea au însă aparate birocratice stufoase care le conduc, în mai toate cazurile cu ajutor de la stat.
    Astfel, 2.593 de localități au beneficiat în 2022 de fonduri din bugetul statului pentru a putea să funcționeze. Și așa se întâmplă în fiecare an.
    In acest caz, Ilie Bolojan, președintele Consiliului Județean Bihor și politician cu greutate în PNL vine cu urmatoarea solutie: „Primăriile care sunt gestionate prost ar trebui să fie lăsate să intre insolvență. Ori am avut de fiecare dată în acești ani ai guvernului în care primăriile care au acumulat arierate, au gestionat catastrofal activitatea au primit bani direct prin hotărâre de guvern la propunerea Ministerului de Finanțe pentru a li se șterge aceste datorii. Ori practic mesajul care este? Orice faceți cineva vă salvează”.
    (Vezi si: https://www.profit.ro/perspective/video-eveniment-special-profit-ilie-bolojan-eficient-administratie-lup-singuratic-alocarea-buget-face-criteriul-socialist-politica-guvernului-fata-autoritatile-locale-gresita-20-ani-21552591)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -