Acasă Educație La "Babeș-Bolyai", studenții vor merge din toamnă la facultate. Rectorul a pregătit...

La „Babeș-Bolyai”, studenții vor merge din toamnă la facultate. Rectorul a pregătit un sistem hibrid pentru cursuri

O mare dilemă o reprezintă felul în care vor învăța studenții și elevii în toamna acestui an. Rectorul Universității „Babeș-Bolyai”(UBB) din Cluj-Napoca, Daniel David, a gândit un sistem hibrid, care va combina varianta clasică de învățare (acolo unde e posibil) cu varianta online.

Astfel, pentru cine dorește să urmeze studiile universitare la Cluj, UBB vine cu variante pentru ca studenții să poată merge totuși la facultate, în pandemie, dar în condiții de siguranță.

Potrivit Mediafax, rectorul Daniel David vrea ca pentru noul an universitar studenții de anul I și cei din an terminal, din zonele experimentate și vocaționale, să-și desfășoare seminariile și lucrările în varianta clasică, după programul obișnuit, la sediul facultații, dar cu respectarea măsurilor de protecție.

Pentru ceilalți ani de studiu și pentru celelalte domenii, cursurile, seminarele și laboratoarele se vor derula online.

UBB așteaptă acordul Ministerului Educației pentru acest sistem, iar decizia finală va fi anunțată în septembrie.

În acest sens, rectorul vrea să vină și cu schimbări în ceea ce privește modul de predare. El plănuiește să ofere studenților informații care sunt disponibile online, să le citească înainte, iar la facultate să discute critic cu profesorii despre ele.

”Este un sistem hibrid, care combină varianta clasică – acolo unde se poate – cu varianta online. În același timp, prin acest demers vrem să venim cu o nouă pedagogie universitară. Adică, la cursuri aș vrea să nu mai prezentăm cursurile în varianta clasică, să le dăm studenților cunoștințe care există online. Ei să trebuiască să citească înainte, iar când vin la curs, să discutăm critic despre cunoștințele respective, să clarificăm lucrurile care poate sunt mai puțin clare”, a spus Daniel David, rectorul Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

loading...

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Modifică Setările