joi, martie 28, 2024
AcasăJustițieAugustin Lazăr, mesaj de adio?

Augustin Lazăr, mesaj de adio?

-

Procurorul general al României, Augustin Lazăr, a declarat luni, la Timişoara, că transmite tinerei generaţii de procurori Premiul „Speranţa” de la Societatea Timişoara, la care se mai adaugă şi un Minister Public independent.

„La finalul mandatului de procuror general am un mesaj pentru tânăra generaţie. Transmit tinerei generaţii de procurori acest premiu împreună cu
un Minister Public independent. Nimeni nu va putea spune că am transmis un Minister Public supus politic, dimpotrivă. Acesta va fi un standard care împreună cu Premiul Speranţa va fi standardul european pentru ceea ce este de făcut mai departe”, a afirmat Augustin Lazăr.

Mesajul de mai sus sună ca unul de adio, din moment ce nimeni nu a vorbit până acum de plecarea lui Augustin Lazăr de la Parchetul General. Chiar dacă Tudorel Toader, ministrul Justiţiei, nu l-a selectat pentru concursul de viitor procuror general, ultimul cuvânt îl are oricum preşedintele României, care poate respinge propunerile lui Tudorel Toader.

- Advertisement -

Linşat pentru că n-a eliberat un infractor şi un securist

Eugen Nicolicea, Marin Iancu și Ioan Muntean, ultimii doi falşi deţinuţi politic

Lazăr le-a mai transmis colegilor procurori mesajul să-şi asume sarcina şi răspunderea de a candida conform standardelor naţionale şi internaţionale pentru viitorul mandat de procuror general împreună cu îndemnul de a continua proiectele începute în mandatul său, de natură a întări independenţa magistraţilor procurori.

Procurorul General al României, Augustin Lazăr, a primit luni Premiul Speranţa al Societăţii Timişoara pentru activitatea din anul 2018.

Lazăr a fost subiectul unei campanii concertate de presă, menite să-l decredibilizeze, parte din planul mare al PSD-ALDE privind destructurarea statului român şi distrugerea justiţiei independente. Lazăr a fost făcut „torţionar” de către apăratul de propagandă al actualei guvernări pentru simplul motiv că a refuzat eliberarea din penitenciar a unui infractor periculos şi a unui securist cu ştate vechi. Detalii, AICI

- Advertisement -

A făcut bilanţul Ministerului Public

Augustin Lazăr a mai remarcat că la nivelul Ministerului Public, în ultimii trei ani a imprimat un demers ferm de creare a unei culturi instituţionale de protecţie a drepturilor omului şi a libertăţilor fundamentale în faza de urmărire penală.

„În urmă cu trei ani, când am fost numit procuror general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de casaţie şi Justiţie, mi-am asumat public ca prioritate strategică, prin proiectul de management, soluţionarea aşa-numitelor dosare istorice, reprezentând acele cauze vizând clarificarea unor aspecte esenţiale privind istoria recentă a României”, a afirmat Lazăr.

El a enumerat câteva dintre aceste dosare, precum cel din august 2016, când procurorii militari au soluţionat dosarul „Gheorghe Ursu”, în iunie 2017 s-a finalizat dosarul „Mineriadei 1990”, iar în aprilie 2019 Secţia Parchetelor Militare de pe lângă ÎCCJ a finalizat rechizitoriul în dosarul Revoluţiei, cu mii de volume.

„Soluţiile emise sunt dovadă de respect faţă de memoria eroilor din decembrie 1989 şi în egală măsură, dovezi de responsabilitate pentru educaţia generaţiilor tinere. Printre procurorii care au contribuit la soluţionarea acestor dosare au fost şi procurori din Timişoara, care au dat soluţii temeinice. Ceea ce s-a soluţionat la Timişoara nu contravine în niciun mod în soluţia privind dosarul Revoluţiei”, a apreciat Augustin Lazăr, citat de Agerpres.ro.

Procurorul general a punctat faptul că în cadrul acestor echipe, experienţa managerială a generaţiei sale, care la revoluţie avea 30 de ani, s-a unit cu energia generaţiei mai tinere, care reprezintă investiţia şi speranţa instituţiei în viitorul independenţei sale.

CITIŢI ŞI:

* Procurorul general, atac la televiziunile „roşii” pentru inventarea cazului „Augustin Lazăr-torţionar”

* Iată făcătura pe care şi-au construit linşajul la procurorul general! „Eroul anticomunist” pe care n-a vrut să-l elibereze Augustin Lazăr era un infractor recidivist

Ameninţare de interlop: „Te-am ochit, nu scapi de mine!” Cum acţionează bandele lui Liviu Dragnea chiar în faţa celei mai mari instanţe de judecată

- Advertisement -

4 COMENTARII

  1. Chiar nu înțeleg de ce îl țineți in brațe pe acest procuror care a executat ordinele regimului trecut și MASS media a venit cu dovezi și nu cu vorbe!!! Omul asta este ca Lupul îmbrăcat in blana de oaie!!!! Are un tupeu teribil di trebuie luat la întrebări serioase privind rolul lui la penitenciarul Aiud. Și când te gândești ca a încasat salarii uriașe in ultimii 28 decani in raport cu marea masa a romanilor cu salarii de mizerie!!!
    Pleacă și lasă-ne Tovarășe procuror Augustin LAZAR!!! !!!!!

  2. Cornel Stevaraniciuc

    Punctul 8 de la Timișoara, asta trebuia aplicat din 1990 !
    Și-atunci nu mai erau pe scenă Iliescu, Nastase, Hrebenciuc, Cozmâncă, securist Voiculescu, PetreRoman,Dorneanu, Ceaușilă, Enache, Stănoiu, Tudorel, Norica …si toată armata de activiști, securiști, profitori ai regimului.

    Da’ nu s-a vrut, „Iliescu răsare / Soarele apare, „vrem stabilitate, nu vânătoare de vrăjitoare”, asta era deviza bolșevicilor și a susținătorilor lor.

    Si-acum? Nu vă crapă, măi, obrazul de rusine să pocniți din călcâi la comanda varanului securist?!
    Acuma l-a palit pe ăsta anti..anti ce? Unde sunt banii de la Crescent, a?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -