vineri, aprilie 19, 2024
AcasăNewsSalariul mediu la cele 14 companii pe care le desființează Nicușor Dan:...

Salariul mediu la cele 14 companii pe care le desființează Nicușor Dan: 4.630 lei/lună. “Se cheltuiau 150 de milioane pentru cei 2.700 de angajați“

-

Nicușor Dan, primarul general al Capitalei, a declarat marți că în final vor mai rămâne doar două din cele 16 companii municipale găsite atunci când a preluat mandatul de la Gabriela Firea. Cele 14 companii nu-și aveau rostul, fiind ineficiente și servind doar la adăpostirea unor șefi foarte bine plătiți conectați politic la PSD.

Primarul a arătat că, anual, se cheltuiau doar cu salariile 150 de milioane de lei la aceste companii, pentru circa 2.700 de angajați. Pornind de la cifrele furnizate de Nicușor Dan, rezultă că salariul mediu lunar în companiile înființate de Firea era de 4.630 de lei/lună. Știind că marea majoritate a angajaților aveau venituri sub acest plafon, rezultă (unii lucrători erau plătiți cu 1.600 de lei pe lună), rezultă că grosul banilor mergeau în buzunarele nenumăraților șefi instalați de clanul Firea-Pandele.

Unele dintre companii n-au putut fi desființate până acum din motive obiective, a arătat primarul. Spre exemplu, Compania de Tehnologie primise pe mână contractul pentru partea de informatică a Arenei Naționale la Euro 2020. Demersurile pentru închiderea companiei nu se puteau face înainte de finalul competiției. Un caz similar era cu compania care asigura dirigenția pe șantierele unde se derulează proiectele de infrastructură ale primăriei.

Nicușor Dan despre desființarea companiilor municipale inventate de Firea

„Legat de zona financiară, vreau să vorbesc de companiile municipale. Nu mai repet aici cheltuielile exagerate ale acestor companii. Vă aduc aminte că, în urma unui control al Ministerului de Finanțe, am sesizat DNA pentru gravele abateri de la Compania Cimitire.

Am definitivat procedurile de închidere pentru 14 din cele 16 companii, pentru care am decis închiderea în prima etapă. Urmează acum procedurile legale desfășurate de lichidatori și de instanță. Din cele 14 companii, vor fi disponibilizați în total 2700 de oameni, cheltuielile anuale cu salariile fiind de 150 milioane lei.
Vor fi închise curând companiile de Parking și de Protecție Civilă. Vom menține provizoriu companiile de Iluminat, DDD, semafoare, până când vom transfera activitatea în intern. Vom menține, de asemenea, provizoriu Compania Imobiliară, până la finalizarea blocului social din Ghencea.
Vom menține Trustul de Clădiri Metropolitane până la finalizarea investițiilor pe care le administrează – Prelungirea Ghencea, Doamna Ghica, blocul din Ghencea. Am anunțat de la început că menținem STB-ul, Termoenergetica și Energetica.
Au existat dificultăți tehnice în închiderea companiilor. Compania de Dezvoltare Durabilă avea dirigenția pe majoritatea șantierelor, Compania de Tehnologia Informației era responsabilă cu întreaga parte electronică la Euro 2020, multe companii au utilaje valoroase plătite cu mulți bani din bugetul public, pe care vrem să le recuperăm pentru municipalitate. Nu vrem să le pierdem în procedura de insolvență, a trebuit să le alocăm bani pe care nu i-am avut de la început.
Am deblocat marile lucrări de investiții. Stația de epurare de la Glina, cea mai mare investiție a municipalității, finanțată din fonduri europene, va fi finalizată în 2022.
Circulația din jurul podului de la Doamna Ghica va fi finalizată în septembrie, tăblierul este în procedura de achiziție. Lucrările în Prelungirea Ghencea vor începe săptămâna asta. Lucrările la blocul social din Ghencea au început.
Parcarea supraterană din Pantelimon va fi finalizată în octombrie. Recepția lucrărilor la cartierul Henri Coandă, partea din București, va fi finalizată în octombrie. Continuă lucrările la fostul sediu al Primăriei Sectorului 5 din Bd. Elisabeta. După finalizare, plănuim să mutăm mare parte din subordonate.
Tot în zona de investiții, punem ordine în brambureala moștenită de la fosta administrație. În disperarea că nu avea proiecte, administrația Firea a început să preia proiecte de competența sectoarelor, de exemplu anvelopări de blocuri. Alt exemplu, în disperarea dinainte de alegeri, s-a lucrat în Prelungirea Ghencea pe terenuri care nu fuseseră încă expropriate. Am început să transferam investițiile mici către sectoare și am găsit deschidere la toate sectoarele, urmând ca Primăria Capitalei să se ocupe de marile lucrări de infrastructură.“

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

Bilanț rușinos al Secției Speciale: 7 procurori au făcut doar 5 rechizitorii în 3 ani, dar au blocat 6.465 de dosare! „Moftul lui Dragnea” ne-a costat peste 4,5 milioane de euro și încurajarea corupției în justiție

* Senatorul Bodog (PSD), trimis în judecată de DNA. Ca ministru, a falsificat semnături pentru ca o consilieră a sa să ia leafă de la stat fără a trece pe la serviciu

* Ion Iliescu la Agigea, la un an după „Măi, animalule!”: „Acum o să zici că te-a mușcat președintele de deget, nu?!”

VIDEO. Șoșoacă a mutat circul pe Transfăgărășan, la întâlnirea cu urșii. Nostalgică după Ceaușescu, i-a certat pe localnici că respectă legea: alungă animalele, în loc să le dea mâncare

George Simion și-a luat „escortă” pe litoral: cârciumarul care a chemat-o pe Oana Lovin să-l hărțuiască pe Dan Barna!

* Clotilde: „Dacă e nevoie, îi mai bat o dată, cu toate partidele și televiziunile lor!”. Reacție după semnarea protocolului Ciolacu – Ponta – Voiculescu – Tăriceanu

Baronul Oprișan s-a însurat cu fosta sa secretară, pe care a făcut-o directoare la CJ Vrancea. Familia tradițională PSD-istă: el 56 de ani, ea 37, împreună au trei copii din căsătorii anterioare

- Advertisement -

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -